Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
21.10.2023 00:18:13
Deli članek:

Ante Šimundža zelo neposredno: To moram izpostaviti, oni so ogledalo!

Grega Wernig

Mariborčani bodo v nedeljo gostovali v Šiški.

Po reprezentančnem premoru in seriji trenerskih zamenjav se bodo nadaljevali boji za točke v slovenski prvoligaški druščini. Maribor bo v nedeljo gostoval v Šiški, na tekmi z Bravom bo Ante Šimundža drugič po vrnitvi v Ljudski vrt vodil vijoličaste.

"Premor je bil dobrodošel, predvsem zaradi izvedbe mikrocikla. Opravili smo nekaj dobrih zadev, osvežili ekipo in poskušali vpeljevati avtomatizme. V tem tednu pa smo se že bolj temeljito pripravljali na naslednjega nasprotnika. Fantje vedo, za kaj gre in na kakšen način želimo delovati na igrišču," o opravljenem v preteklih dneh pravi strateg Maribora in razkriva kadrovsko stanje: "Jakupović bo od ponedeljka začel vaditi s polno obremenitvijo, Antolin je še v individualnem programu. Dalj čas bo manjkal Milec, na zadnjem treningu pa je tudi Mitrović začutil težave s tetivo. Razen manjše utrujenosti dodatnih zapletov ni, stanje je pod nadzorom. Pri tem moram izpostaviti najstarejše, Iličić, Soudani in Mitrović, ki so v podobnih letih, kot fantje z izkušnjami, delajo odlično. So ogledalo mlajšim igralcem, njihov odnos je zelo pomemben. Vsak se dobro zaveda, da brez ustrezne telesne pripravljenosti ne gre."

In kaj Ante Šimundža meni o Šiškarjih? "Zelo so agresivni, pritiskajo z velikim številom igralcev, ne glede na to, kje igrajo. Doma so še dodatno agresivni, na svojem igrišču se počutijo zelo dobro. Iščejo hitro tranzicijo, so zelo neposredni, posegajo po dolgih žogah. Zelo bo pomemben tudi boj za tako imenovano 'drugo žogo', na te zadeve moramo biti še posebej pozorni."