vesolje 5 Svet24.si

Najpomembnejši astrološki datumi v mesecu juliju...

struge, hiše, posledice poplav Svet24.si

Prizadeti v poplavah razočarani zaradi "žaljivo"...

901177_veznaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: policija sumi, da je bil posel...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

nu
nu
0 20.10.2023 15:01:34

Španski strokovnjak šokiran nad Ronaldom, kaj takšnega od njega res ni pričakoval

Profimedia
Portugalska je tik pred zaključkom s stoodstotnim izkupičkom (8-0-0) najboljša reprezentanca kvalifikacij, njen najboljši igralec pa 38-letni Cristiano Ronaldo.

Po porazu v četrtfinalu svetovnega prvenstva z Marokom je v portugalski izbrani vrsti zavel nov veter. Ekipo je prevzel dotedanji belgijski selektor, Španec Roberto Martinez. Petdesetletni strokovnjak se je ob prevzemu funkcije srečal z morda celo prvim nogometnim zvezdnikom na svetu.

Čeprav so mnogi mislili, da se bo po Katarju Ronaldo umaknil iz ospredja in glavno vlogo prepustil komu mlajšemu, se to ni zgodilo. Prav nasprotno, član Al Nasra je še bolj motiviran. Leta ga ne ovirajo.

Ronaldo je na sedmih kvalifikacijskih tekmah dosegel devet zadetkov in je najzaslužnejši za uvrstitev Portugalske na zaključek Eura. Martinez je navdušen nad svojim največjim zvezdnikom, češ da nikoli ni srečal bolj predanega igralca. "Spoznal sem zelo ambicioznega Cristiana, ki želi biti na voljo reprezentanci. Bil sem nadvse presenečen nad njegovo skromnostjo," je dejal Martinez.



Martinez je izpostavil, da nikoli o ljudeh ne sklepa na osnovi njihovega imena. "Želim spoznati osebo. Tako sem spoznal vse, ki sem jih uvrstil v reprezentanco. No, ko sem spoznal Cristiana, sem bil res presenečen." Takoj mu je bilo jasno, da je Ronaldo pripravljen za dres z državnim grbom oziroma za ekipo storiti prav vse, da se je pripravljen podrediti.

Martinez je na koncu še dodal, da človek kaj takšnega pač ne pričakuje od igralca, kot je Cristiano, ki je v nogometu dosegel vse. "Njegova želja, da bi služil ekipi, je neverjetna."

Ronaldo je rekorder po številu nastopov in zadetkov za reprezentanco. Za Portugalsko je odigral 203 tekme in dosegel 127 zadetkov. Februarja bo dopolnil 39 let.

Članki iz rubrike