Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.09.2023 12:43:57
Deli članek:

S Zahovićeve besede vplivale na dogajanje v klubu?! Trener Maribora brez ovinkarjenja odgovarja!

m24.si

Damir Krznar tudi o vplivu Zlatka Zahovića.

Mariborčani so se v zadnjih dneh spet znašli v središču pozornosti, a ne zaradi razlogov, ki bi si jih želeli. Trenutno so namreč daleč od vrha lestvice državnega prvenstva, daleč od sijajnih predstav na zelenici in daleč od harmonije v ekipi. V državnem prvenstvu so nanizali štiri zaporedne tekme brez zmage, v nedeljo pa jih čaka še ena težka preizkušnja, saj v Ljudski vrt prihaja Koper. 

Damir Krznar je moral na petkovi novinarski konferenci odgovarjati na številna neprijetna in vroča vprašanja. Med drugim tudi o tem, kaj se je dejansko dogaja z Josipom Iličićem. Na koncu pa je bil soočen še z vprašanjem, ali se mu zdi, da je na vzdušje v ekipi vplival tudi Zlatko Zahović v nedavnem pogovoru za Večerov podcast. 

Naj spomnimo: v njem se je med drugim obregnil tudi ob delo Damirja Krznarja. "Trener kadruje, Šuler se, verjamem, trudi po najboljših močeh. Nekatere stvari, ki pridejo v javnost, so odraz totalne borbe za hierarhijo. To govorim, odkar sem klub zapustil. Vsak bi moral opravljati svoje delo. Borba za hierarhijo se prenaša na igralce, ki vse to občutijo. Trener ne more govoriti o kadrovanju. Tega, ko sem jaz bil športni direktor, ni bilo. Če trener govori o kadrovanju, se ne strinja s športnim direktorjem. Ste kdaj slišali Šulerja, da bi kritiziral trenerja? Pa bi ga lahko. Je pet, šest njegovih potez, na podlagi katerih je njegova kvaliteta vprašljiva. Ampak to bom prepustil drugim. Šuler tega nikdar ni rekel, zmeraj je branil ekipo. Zmeraj pač ne zmagaš, trener pa na vsaki tiskovni konferenci govori o zadevah, ki se ga ne tičejo. Morda je dovolj pameten, da ga nihče ne vpraša o menjavah v Carigradu, postavitvi Vipotnika v finalu pokala na pozicijo, ki ni njegova, odločitvi, da enajstmetrovko izvaja Tolić ... Vse te odločitve so mejne, kriteriji za šefa stroke pa zelo vprašljivi. Na žalost so odgovorni zaradi teh odločitev klub peljali v neko drugo smer. Kriteriji za trenerja so nekaj drugega kot gospostvo, dobra retorika," je bil oster Zahović.

"Nisem tako nesamozavesten, da bi se tega ustrašil in da bi to vplivalo na slačilnico," je pred tekmo s Koprom kratko in jedrnato odgovoril Krznar.