Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
22.09.2023 12:22:41
Deli članek:

Primer Čuber Potočnik še zmeraj krati spanec Olimpiji! Köln še ni plačal, mladi nogometaš še zmeraj igra ...

Luka Vovk

Vodstvo ljubljanskega kluba je opravilo prvo polovico jesenskih obveznosti na arbitražnem sodišču za šport. Primer Čuber Potočnik se (za zdaj) ni premaknil z mrtve točke.

Kolegi s tiskane izdaje Ekipe SN so pred dnevi že pisali o tem, da so v Olimpiji na že tako natrpan jesenski urnik dodali kar dve zaslišanji na arbitražnem sodišču za šport v Lozani. Prihodnji mesec vodstvo ljubljanskega kluba tam čaka soočenje z nekdanjim strategom Dinom Skenderjem, Cas bo takrat obravnaval domnevne neizplačane obveznosti kluba, v preteklih dneh pa se je odprava zeleno-belih ob Ženevsko jezero napotila zaradi primera Čuber Potočnik.

Saga velikega upa slovenskega nogometa traja že debelo leto in pol; začela se je v zimskem prestopnem roku sezone 2021/22, ko je z enostransko prekinitvijo pogodbe zapustil zmajevo gnezdo in okrepil vrste mladinskega pogona Kölna. Nova vodstvena garnitura Olimpije se z izgubo dragulja ni sprijaznila, nemškemu prvoligašu je predstavila svoje zahteve, ki so bile gladko zavrnjene, primer pa se je preselil na sodišče. Fifa se je z razsodbo postavila na stran Olimpije, kaznovala tako Köln kot mladega nogometaša, ljubljanskemu klubu pa dodelila odpravnino, s katero v prestolnici nikakor niso bili zadovoljni. Primer je prevzelo arbitražno sodišče za šport, v torek in sredo so bili tako zaslišani vsi vpleteni akterji, na epilog spora pa bo po vsej verjetnosti treba počakati še nekaj mesecev.

Vse tri strani so namreč neomajno vztrajale pri svojih zahtevah; Olimpija želi 2,5 milijona evrov, Köln želi odpravo kazni, ki mu prepoveduje registracijo novih nogometašev, Jaka Čuber Potočnik pa razveljavitev štirimesečne prepovedi igranja uradnih nogometnih tekem. Obe kazni sta sicer do končne odločitve arbitražnega sodišča »suspendirani«; nemški klub je zato med poletnim prestopnim rokom lahko prosto trgoval, Čuber Potočnik pa se je vrnil na zelenice, kjer še naprej blesti in z zadetki navdušuje tako v klubskem kot reprezentančnem dresu. »Zdaj je na vrsti Cas,« se je za nemške medije na kratko odzval podpredsednik Olimpije Christian Dollinger. Odločitev sodišča v Lozani bo najbrž znana proti koncu koledarskega leta.