Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2023 13:32:39
Deli članek:

Športni direktor Olimpije še enkrat odločno odgovoril Rieri: Preden je prišel k nam, je bil ...

Luka Vovk

Vojna med trenerjem Celja in športnim direktorjem Olimpije se nadaljuje.

Medijsko obračunavanje med Albertom Riero in Goranom Boromiso se nadaljuje. Začelo se je z odmevno izjavo španskega strokovnjaka po tekmi med Celjem in Maccabijem iz Tel-Aviva, ko je Riera namignil, da so Ljubljančani v pravkar končanem prestopnem roku delali predvsem na kvantiteti, ne na kvaliteti. 

Še isti dan se je na Špančeve besede odzval snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu Goran Boromisa. In podal svoj pogled na to, kakšne nogometaše je v tem prestopnem roku pripeljala Olimpija. 

Celotna zgodba je danes dobila nadaljevanje, ko je Albert Riera odgovoril Goranu Boromisi, ga pri tem označil za pomočnika trenerja vratarjev, navrgel še kup obtožb na račun Ljubljančanov, med drugim omenil tudi, da mu zeleno-beli še vedno dolgujejo 30 tisoč evrov, v vse skupaj vpletel tudi Uefo.

Pričakovali smo, da se bo na vnovične hude obtožbe Alberta Riere odzval tudi Goran Boromisa. In se tudi je. Hitro in odločno. "Ta pomočnik trenerja vratarjev, o katerem govori Riera, ga je lani v Portorožu potrdil kot novega trenerja Olimpije, četudi je do prihoda k nam bil zgolj pomočnik trenerja, zadolžen za prekinitve v Galatasarayu. Konkretno, bil je pomočnik trenerja, zadolžen za izvajanje avta. Navkljub temu sem ga potrdil kot glavnega trenerja največjega kluba v Sloveniji!" je začel Boromisa. 

"Žal mi je, da se Riera ni uspel s Celjem uvrstiti v Evropo, verjetno je tudi on še mlad trener in mu manjka izkušenj za Evropo," je nadaljeval športni direktor Olimpije. In zaključil: "Kar se pa tiče dolgov, ki jih bojda ima Olimpija do njega: Če se bo izkazalo, da Albertove besede držijo, bo uprava kluba ta dolg odplačala, kot je odplačala vse do slej."