Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2023 17:51:14
Deli članek:

Športni direktor Olimpije Goran Boromisa se je ostro odzval na besede Alberta Riere: Vidim, da ...

Snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu se je odločno odzval na besede Alberta Riere.

Po tekmi med Celjem in Maccabijem je španski strokovnjak na celjski klopi Albert Riera govoril tudi o prestopnem roku. In nekdanji trener Olimpije se je dodobra obregnil ob svoje nekdanje delodajalce. Namignil je na to, da so Ljubljančani v pravkar končanem prestopnem roku stavili predvsem na kvantiteto, ne na kvaliteto. 

Za Ekipo SN se je na te besede Alberta Riere odločno odzval športni direktor zmajev Goran Boromisa, ki se je seveda podpisal pod vse prestope v poletnem prestopnem roku. "Vidim, da nekateri ljudje govorijo o prestopnem roku, o novih igralcih in o kvantiteti, ne o kvaliteti," je začel Boromisa. 

In nadaljeval v zelo odločnem tonu: "Pa imam za vse te ljudi nekaj vprašanj: Ali je nogometaš, ki ima za seboj akademijo Ajaxa, ki je igral v serie B in prvi hrvaški ligi kvaliteta ali kvantiteta? Ali je osrednji branilec, ki ima nastop za člansko reprezentanco Srbije in 130 nastopov v prvi srbski ligi kvaliteta ali kvantiteta? Ali je Agba, ki je bil ob Raulu Floruczu najboljši igralec hrvaške druge lige kvaliteta ali kvantiteta? Ali je mladi albanski napadalec, ki ima predpoziv v člansko albansko reprezentanco kvaliteta ali kvantiteta? Ali je Marko Brest, eden najboljših mladih slovenskih reprezentantov, ki bo, ko bo še malce napredoval, tudi slovenski članski reprezentant, kvaliteta ali kvantiteta? Je nogometaš, ki ima 100 nastopov v prvi portugalski ligi kvaliteta ali kvantiteta? In še in še bi lahko našteval. Glede na to, da Celjani ne igrajo v Evropi, jim je morda dovolj 18 do 20 igralcev, toda mi igramo na treh frontah, zato potrebujemo širši kader." 

Boromisa jasno verjame v nogometaše, ki jih je pripeljal v zmajevo gnezdo, kdo ima v vnovičnem boju med Ljubljančani in Albertom Riero prav, pa bo seveda pokazal čas oziroma razpredelnica ob koncu sezone državnega prvenstva.