elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

DOG2344990416298238339 Necenzurirano

Skrajnež je skrajnež, pa če prisega na križ ...

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

nu
nu
1 01.09.2023 11:11:40

Brez ovinkarjenja! Po izpadu iz Evrope je Riera udaril po nogometni zvezi in ... Olimpiji!

Martin Metelko
Albert Riera z zanimivim razmišljanjem po zadnji evropski tekmi Celja v letošnji sezoni.

Da Celjane na domačem stadionu čaka težko delo, je bilo jasno že po prvi tekmi, ko je izraelski Maccabi pokazal zobe in slavil s 4:1. Kljub temu pa vedno nepopustljivi trener Albert Riera pred povratno tekmo ni želel vreči puške v koruzo, po spodobni predstavi pa so aktualni slovenski podprvaki remizirali in se poslovili od evropskih tekmovanj. 

Španec na klopi Celja je bil na novinarski konferenci zelo zgovoren in tudi piker. Med drugim se je obregnil ob urnik domačega prvenstva, zaradi katerega se tekme tako Celjanov kot tudi Olimpije sledijo kot po tekočem traku. A to je davek, ki ga vedno plačajo tisti, ki so v Evropi uspešni. 

"V prvem delu smo bili veliko boljši nasprotnik, tekma je bila zelo intenzivna in zdržali smo lahko le en polčas. Hvala še enkrat nogometni zvezi, da sem moral vse menjave opraviti do 70. minute. Če načrt deluje, ga ne menjaš, to pa danes ni bilo mogoče, saj so bili igralci preveč utrujeni. Hvala zvezi, ker nam pomagajo sanjati. Odigrali smo štiri tekme v enajstih dneh, toda to ni izgovor, je zgolj še ena prošnja, da pomagamo klubom in slovenskemu nogometu. Če bi bili igralci sveži, danes ne bi menjal prav ničesar," je povedal Riera in se dotaknil morebitnih okrepitev. 

Dejal je, da si želi dostojne zamenjave za Charlesa Ikwuemesija, ne le nogometaša, ki bi bil v Celju številka. "Nekateri klubi so pripeljali šest, sedem, celo dvanajst igralcev, to pri meni ne gre. Potrebujem kvaliteto, ne kvantitete," se je obregnil ob pester prestopni rok Olimpije.

Značke: riera, celje

Članki iz rubrike