Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
02.09.2023 08:17:03
Deli članek:

Prva liga z 10 ali 9 ekipami? Danes bo padla odločitev, prvi odstop pri Rogaški se je že zgodil!

Stvarnost je, žal, takšna! Namesto da bi se pogovarjali o zanimivih obračunih, ki jih ponuja sedmi prvenstveni krog, nogometna javnost nestrpno pričakuje informacijo o tem, ali bo v nadaljevanju sezone med elito na sončni strani Alp sploh še tekmovalo 10 ekip. Odgovor naj bi dobili danes, ko bo UO Rogaške sprejel nadaljnje korake po za 'zeleno mizo' izgubljeni neodigrani tekmi na Bonifiki in po odstopu predsednika Bojana Jeršečiča. Radikalna poteza menda ni izključena ...

Presenečanja ni bilo, takšen scenarij smo na straneh našega časnika napovedali že pred dnevi. Vse skupaj se je resda malce zavleklo, ampak naposled je vodja tekmovanj Nogometne zveze Slovenije Danijel Žalik sprejel odločitev, da se (neodigrana) tekma 6. kroga Prve lige Telemach med Koprom in Rogaško registrira z izidom 3:0 za kanarčke. Črno-beli iz zdraviliškega mesta niso zadostili pravilu doma vzgojenih igralcev in je na tekmo prijavila le sedem nogometašev, ki izpolnjujejo pogoj, ki je v veljavi od začetka aktualne sezone. 

NZS je pravilo sprejela v sodelovanju s klubi in komisijo za profesionalni nogomet. "Odgovornost vsakega kluba v kateremkoli tekmovanju je, da v skladu s tekmovalnim pravilnikom in propozicijami tekmovanja, v katerem nastopa, na zapisnik tekme vnese igralce, ki imajo pravico nastopa. Statusi igralcev v nogometnem informacijskem sistemu Regista so jasno označeni in klubski administratorji imajo jasen vpogled v to, ali igralci izpolnjujejo zahteve U21- ali AAT-igralci," so med drugim pojasnili na zvezi.

Odstop predsednika
Rogaška je po zapletu na Bonifiki zagrozila z bojkotom jutrišnjega dvoboja z Radomljami v Krškem, če NZS ne bo ponovila tekme s Koprom. Po mnenju novega prvoligaša je šlo za »evidentno kršenje pravilnikov s strani predstavnikov zveze«, po torkovem sestanku na Brdu pri Kranju so bili vodilni možje kluba še bolj ostri, po včerajšnji potrditvi usode obračuna v slovenski Istri pa se je predsednik črno-belih Bojan Jeršečič odločil za odstop. "Po več letih vodenja NK Rogaška, velikih osebnih vlaganjih v razvoj kluba, posledično tudi v napredek slovenskega nogometa, spoznavam, da je to način, ki v slovenskem nogometnem prostoru ni zaželen oziroma je celo kaznovan. Na podlagi ..."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!