Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2023 22:51:03
Deli članek:

Stožice, Ljudski vrt, nekaj tretjega? Znano je, kje bo Celje igralo naslednjo evropsko tekmo!

Martin Metelko

Na Uefini uradni strani je sicer kot prizorišče povratnega obračuna med Celjem in Maccabijem še vedno naveden stadion Stožice, a je prišlo do preobrata.

Celjani na prvi tekmi play-offa kvalifikacij za konferenčno ligo niso izvlekli 'aktivnega' rezultata. Na povratnem obračunu bodo proti močnemu Maccabiju iz Tel Aviva skušali nadoknaditi kar tri zadetke zaostanka, a se četa Alberta Riere razumljivo ne vdaja vnaprej. Slovenski podprvaki so na letošnji evropski poti vselej bolje igrali na povratnih srečanjih, a tokrat resnično potrebujejo čudež. Morda je prvi dober znak prišel že danes.

Zaradi težav z zelenico v ljubljanskih Stožicah se že nekaj dni poraja tudi vprašanje, kje bodo Celjani odigrali povratno tekmo z Maccabijem iz Tel Aviva.

Spomnimo; zaradi neprimerne oziroma nezadostne opremljenosti stadiona Z'dežele je Uefa prižgala rdečo luč za domači obračun z Nemanom, grofje pa so Beloruse nato gostili v Stožicah. Enako se je pričakovalo tudi pred končnico kvalifikacij, a je prišlo do preobrata. Po naših informacijah je evropska krovna nogometna organizacija že sprejela končno odločitev; četa Alberta Riere se bo zdaj kljub vsemu predstavila na domači zelenici. Gostje iz Izraela v četrtek prihajajo v knežje mesto.