Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
02.08.2023 01:14:52
Deli članek:

Trener Olimpije z izjavo, ki zadane v srce! Portugalec navdušen, a ne skriva velikih skrbi: Upam, da Uefa ...

alesfevzer.com

Joao Henriques po zgodovinskem večeru v Stožicah poslal apel Uefi.

Bil je prvi junijski dan, ko je Olimpija tudi uradno potrdila ime naslednika Alberta Riere. Joao Henriques je stopil v velike čevlje, a je upravičil zaupanje vodstva ljubljanskega kluba; natanko dva meseca kasneje je zmaje popeljal do zgodovinskega podviga, tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov in dokončno potrjene evropske jeseni.

Zmaji so na krilih odličnega vzdušja v Stožicah razorožili veliki Ludogorec - klub, ki je v zadnjih letih redno nastopal v evropskih tekmovanjih. Tribune zmajevega gnezda je napolnilo okrog 10.000 navijačev, ki sta jih zmagoviti zadetek Timija Maxa Elšnika in ključna obramba Matevža Vidovška poslala v delirij. Po zadnjem sodnikovem žvižgu so Stožice dokončno 'eksplodirale', v poplavi čustev pa je prišlo tudi do množičnega vdora na ljubljansko zelenico. Prizori, nad katerimi evropska nogometna organizacija nikakor ne bo navdušena, tega se zavedajo tudi pri Olimpiji.

Henriques se je na tiskovni konferenci po tekmi dotaknil tudi morebitne kazni in postregel z izjavo, ki bi jo morali slišati tudi na Uefi. "Vzdušje je bilo izjemno, užival sem, a bi lahko ta vdor na igrišče ob koncu klub še drago stal. Morda v naslednjem krogu ne bomo smeli igrati v Stožicah, vsekakor nas čaka ostra kazen. Vseeno upam, da ostajamo tukaj in da bodo ljudje na Uefi razumeli, koliko tem ljudem to pomeni. Da bodo razumeli vsa ta čustva. Navijači so danes resnično stali ob ekipi in nikakor se ni borilo le 11 nogometašev, ki so bili na igrišču. Čutili smo, da je ta ekipa precej, precej večja. Še enkrat - upam, da Uefa razume pomembnost tega trenutka za ta klub. Kazni ne bomo ušli, a naj bo čimbolj mila," je povedal 50-letni Portugalec in s tem v očeh podpornikov ljubljanskega kluba najbrž še zrasel.