tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

oblak Ekipa24.si

Uau! Navijači so se pojavili na slovenskem ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 28.07.2023 06:49:08

Ena njegovih zadnjih v dresu Olimpije? Kapetana resno snubi italijanski klub in član serie A!

alesfevzer.com
S prvim dotikom svoje močnejše levice je žogo ukrotil in si jo namestil natanko tja, kjer jo je želel. Z drugim jo je poslal na približno 25 metrov dolgo pot, na kateri ni bilo subjekta ali objekta, ki bi ji lahko preprečil, da konča na cilju. Timi Max Elšnik je izbral idealen trenutek (in idealen način) za prvi zadetek v novi sezoni, v bolgarskem kotlu je Olimpijo v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov kapetansko popeljal v vodstvo, ki je na koncu zadostovalo za zelo dobro izhodišče pred povratno tekmo v Stožicah. Tekmo, ki bi lahko bila za Štajerca ena zadnjih v zmajevem gnezdu.

Zmaji v prvem polčasu – če odmislimo prejeti zadetek – niso pustili le solidnega vtisa. V prvih 45 minutah so zeleno-beli pokazali, da proti favoriziranim Bolgarom upajo, želijo, predvsem pa zmorejo igrati. Vtis je bil dovolj dober, da so v uspeh Olimpije začeli verjeti tudi tisti, ki po naravi niso največji optimisti. Na razmočeni bolgarski zelenici je Ludogorec na trenutke deloval celo tako razglašeno, da bi bogate evropske izkušnje brez konteksta lahko pripisali tudi napačni ekipi. Remi sicer pomeni, da bodo morali zmaji vse to ponoviti tudi v zmajevem gnezdu, da bodo morali biti tam še za odtenek boljši, če želijo dejansko preskočiti visoko oviro, a na tej točki ni več pravega dvoma – ob pravi navijaški podpori bo v zmajevem gnezdu možno prav vse.

Najresnejši snubec
V ljubljanskem taboru so začutili svojo priložnost; čutijo, da so na pragu raja, in na tej točki je sila težko obrniti hrbet ter odkorakati stran. Tega se dobro zaveda tudi Timi Max Elšnik, ki ostaja eden glavnih, za snubce najzanimivejših adutov v ljubljanski izložbi. Zlatoličan že dalj časa ne skriva želje po odhodu v tujino, po igranju nogometa na višji ravni. Bilo je jasno, da ga bodo snovalci kadrovske politike težko zadržali v zmajevem gnezdu, še toliko bolj po junijski reprezentančni akciji, ko se je njegov status v izbrani vrsti občutno izboljšal. Konkretne ponudbe, ki bi zadovoljila vse vpletene strani, v zmajevo gnezdo ni bilo, kapetan zeleno-belih pa se je ves ta čas dobro zavedal, kaj ponuja mednarodni oder.


Švedski AIK je bil najbolj svež v vrsti tistih, ki so izkazali resno zanimanje za ljubljanskega kapetana, a epilog je bil popolnoma enak kot vsi prejšnji. "Ne za drobiž," je snubcem za vse kronske dragulje Olimpije že nekajkrat v zadnjih tednih oziroma mesecih sporočil športni direktor kluba Goran Boromisa. Vodstvo zmajev je bilo pripravljeno sprejeti ponudbo, ki bi presegla – ali vsaj dosegla – milijonski znesek, a so Švedi pomahali s polovico nižjo odškodnino in pogajanj je bilo hitro konec. Cena bi utegnila s takšnimi predstavami Elšnika (in njegovih soigralcev) v nadaljevanju evropskih kvalifikacij še rasti. Že v času švedskega zanimanja pa smo poročali, da ima kapetan Olimpije kar nekaj snubcev tudi v italijanski prvoligaški konkurenci.

Na sončno stran Alp se je iz Italije na tekme Olimpije že večkrat pripeljalo kar nekaj oglednikov, po naših informacijah pa so bili ob tem najresnejši predstavniki Bologne ...

CELOTEN ČLANEK IN ŠE PRECEJ VEČ O DOGAJANJU V SLOVENSKEM NOGOMETU SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: olimpija, elšnik

Članki iz rubrike