tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

doncic af Ekipa24.si

Slovenci danes v polnih Stožicah proti Litvi! Bo ...

nu
nu
1 27.07.2023 21:59:20

Močno oslabljeni Celjani so favorizirane Portugalce šokirali že po 18 sekundah, končalo se je z ...

Luka Vovk
Nogometaši Celja so evropsko sezono začeli v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, na svojem igrišču so gostili Vitorio Guimaraes.

Proti favoriziranim Portugalcem so uprizorili nor začetek, že po 18 sekundah jih je namreč v vodstvo popeljal Luka Bobičanec. Pozneje je gostom uspelo zadeti dvakrat in na odmor oditi z minimalno prednostjo, a to Celjanov ni ustavilo. Čeprav so igrali brez poškodovanih Popovića, Kvesića in Ajhmajerja, so se odlično zoperstavili šesti ekipi zadnjega portugalskega prvenstva.

In v 59. minuti je po močnem strelu Bobičanca odbitek v mrežo pospravil Aljoša Matko in rezultat izenačil na 2:2. Pri tem rezultatu pa ni ostalo dolgo, dvanajst minut pozneje so namreč gostje drugič na srečanju povedli. Rezultat 2:3 je na semaforju ostal izpisan do 80. minute, ko je Vitoria izkoristila nezbranost v celjski obrambi in zadela še četrtič - za 2:4. A tudi takrat še ni bilo konec zadetkov, v šesti minuti sodnikovega podaljška so spet zabili Celjani, v polno je meril rezervist Edmilson in postavil knčnih 3:4.

Omenimo lahko, da so imeli Celjani kar nekaj smole, saj je žoga po strelih Bobičanca in Koutra zadela okvir vrat. Ob tem pa so si priigrali še nekaj zelo lepih priložnosi, ki pa jih na žalost niso izkoristili.

Celje - Vitoria 3:4 (1:2)
* Stadion Z'dežele, sodniki: Teuli, Sokratus, Andreu (vsi Ciper).
* strelci: 1:0 Bobičanec (1.), 1:1 Joao Silva (25.), 1:2 Andre Silva (35.), 2:2 Matko (59.), 2:3 Andre Amaro (70.), 2:4 Goncalo (80.), 3:4 Edmilson (90+6).
* Celje: Obradović, Vukliševič, Zec, Matko, Bobičanec (od 82. Vrbanec), Bajde (od 81. Špeljak), Ikwuemesi (od 62. Edmilson), Zabukovnik, Karničnik, Lamy (od 77. Kouter), Koderman (od 46. Nemanič).
Vitoria Guimaraes: Bruno Varela, Miguel, Villanueva, Andre Silva (od 54. Alisson safira), Tomas Händel (od 69. Carlos), Joao Silva (od 70. Butzke), Andre Amaro, Saraiva (od 70. Goncalo), Mamadou, Afonso Freitas, Daniel Silva (od 89. Manuel Silva).
* Rumeni kartoni: Zec, Bobičanec; Joao Silva, Händel.
* Rdeč karton: /

Galerija

Članki iz rubrike