tat, tatvina, trgovina Svet24.si

Otroci in odrasli skupaj kradli: v petek dopoldne ...

toča, uničen pridelek, škoda, Svet24.si

Zadnje neurje s točo bi lahko omilili, a je na ...

17313X0054 Necenzurirano

Šolak ima novo tarčo: po T-2 kupuje še televizijo

luka doncic pf Reporter.si

Dončić, Golob in starleta: popisujemo ozadje ...

barnabas varga Ekipa24.si

Grozljivka! Madžarski nogometaš je nezavesten ...

Maja Keuc z bendom Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

guardiola Ekipa24.si

Ne samo Slovenci, tudi Pep Guardiola dopustuje na ...

žl
žl
0 27.07.2023 16:16:44

Si bo Olimpija že v torek zagotovila evropsko jesen?! To je podatek, ki razkriva šibko točko Ludogorca!

alesfevzer.com
Ludogorec na gostujočih tekmah v Evropi ne blesti.

Zmaji so iz Razgrada odnesli (zelo) aktiven rezultat in so zdaj le še 90 minut oddaljeni od zgodovinske evropske jeseni. Ena tekma, v kateri pa bodo morali biti nogometaši Olimpije tako ali drugače boljši od serijskih bolgarskih prvakov. Za napredovanje bo potrebna zmaga v rednem delu ali podaljških, najkasneje pa bo odločitev padla po izvajanju enajstmetrovk, ki so bile za Ljubljančane usodne lani. V taboru Ludogorca razumljivo niso zadovoljni z razpletom prve tekme, pred gostovanjem v Stožicah pa so lahko celo upravičeno zaskrbljeni.

Ne le zaradi dejstva, da bo domač teren z navijaško podporo tokrat na strani Olimpije, ki je dobila zadnji dve evropski tekmi na svojem igrišču. Ludogorec je na gostujočih tekmah na mednarodnem odru v konkretni rezultatski krizi. Na zadnjih osmih gostovanjih po Evropi so vknjižili kar sedem porazov, ena od tekem pa se je končala z neodločenim rezultatom.

Zadnja gostujoča zmaga zasedbe iz Razgrada sega v lanski julij, ko so bili Bolgari v Črni gori z minimalno zmago boljši od Sutjeske in so si tako priigrali drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov. Sledili so kvalifikacijski porazi proti irskemu Shamrocku, zagrebškemu Dinamu, Žalgirisu iz Vilne in nato še poraz z Real Betisom v skupinskem delu lige Europa. V nadaljevanju evropske sezone je Ludogorec v gosteh remiziral pri HJK iz Helsinkov, nakar sta sledila še poraza z Romo in Anderlechtom, slednji je tudi končal lansko udejstvovanje Bolgarov v Evropi.


O letošnjem slabem uvodu Ludogorca je bilo povedanega in zapisanega že veliko; na gostovanju jih je šokiral kosovski Ballkani. Se bo črni gostujoči niz Ludogorca v Ljubljani nadaljeval? Tovrstni statistični podatki na igrišču praviloma ne igrajo nobene vloge, a je bilo skromnih rezultatov dovolj, da je to težko pripisati naključju.

Članki iz rubrike