tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

ro
ro
8 20.07.2023 11:23:24

Navijači pozor! NZS sporočila pomembno novost pri opominih za igranje z roko

alesfevzer.com
Manj rumenih kartonov.

S sedeža krovne organizacije so v pričakovanju začetka nove sezone sporočili, da so se spremenila navodila sodnikom glede disciplinskih ukrepov pri prekrških igre z roko, storjenih pri udarcih na vrata. Pripravila jih je Komisija NZS za Pravila igre, katere predsednik je Vlado Šajn, in kakopak so usklajena z navodili Uefe, ki so bila izdana na začetku julija 2023.


– V večini primerov prekrškov igre z roko, ko gre za predložke v kazenski prostor, igra z roko ne prepreči očitnega obetavnega napada, čeprav pa ga v nekaterih primerih očitno prepreči.
– Podobno velja za večino prekrškov igre z roko pri udarcih na vrata, ko ni jasno, ali je žoga dejansko na poti proti vratom ali pa mimo oziroma čez vrata oziroma bi jo lahko prestregel kateri od branilcev. Posledično je veliko primerov igre z roko pri udarcih na vrata, ki niso očitno obetavni, nekateri pa so. Poleg tega je velika večina prekrškov igre z roko storjena z nenamernimi dejanji, ko gre večinoma za »nenaraven položaj« roke.
– Nogometnim deležnikom je težko razlikovati med obetavnimi in manj obetavnimi situacijami ter ne razumejo in ne sprejemajo disciplinskih sankcij za prekrške igre z roko, ko gre za očitno nenamerna dejanja. Prav tako so posledice prestroge, ko je bil kršitelj predhodno že opomnjen in je izključen zaradi drugega opomina.
– Na osnovi navedenega je bilo zaradi večje doslednosti in enostavnosti ter ob upoštevanju duha pravil igre odločeno, da se ukinejo disciplinske kazni zaradi prekrškov igre z roko v večini primerov udarcev na vrata, ne glede na to, ali je prekršek storjen v kazenskem prostoru ali zunaj njega.
– Vendar pa bo v nekaterih primerih kršitelj še vedno opomnjen zaradi prekrška igre z roko, a le, ko prepreči udarec na vrata z očitno namerno (nešportno) igro z roko ali prepreči podajo soigralcu in tako ustavi obetaven napad. Spremenjena navodila začnejo veljati takoj.

Članki iz rubrike