janez janša, jure colja, Igor colja Svet24.si

Predsednik koprske SDS Igor Colja v lokalu zaradi ...

temna stran lune Svet24.si

Kitajci uspešno pristali na temni strani

donald-trump Necenzurirano

Trump je obsojenec, ki ga rešuje Netanjahu. In ...

asta vrecko tvs Reporter.si

Asta Vrečko modruje, da jim je uspelo z RTV ...

nataša-pirc-musar, nogometna-reprezentanca, matjaž-kek Ekipa24.si

Kek v svojem slogu in brez dlake na jeziku Pirc ...

ales valic 3 Njena.si

Aleš Valič, kot ga ne poznate

doncic 24 pm Ekipa24.si

Za pojest! Ta fotografija Gabriele očarala svet! ...

rb
rb
1 20.07.2023 09:29:42

Začetek 1. SNL brez dveh (po mnenju mnogih) najboljših sodnikov

Zaključno odštevanje do začetka sezone na domačih tleh.

Znani so delivci pravice na tekmah 1. kroga novega prvenstva v 1.SNL, ki se bo začelo ob koncu tedna, delegiranje je postreglo z manjšim presenečenjem. Na delu namreč ne bomo videli dveh po mnenju marsikoga najboljših sodnikov na sončni strani Alp; Slavko Vinčić in Matej Jug se bosta prvoligaškemu plesu pridružila nekoliko pozneje.

Uvodna dvoboja bosta v soboto ob 17.30 v Fazaneriji in Šiški. V obračunu med Muro in Domžalami bo mož s piščalko Alen Bubek iz Nove Gorice, na preizkušnji Bravo – Rogaška bo v glavni vlogi Koprčan Mihael Antić, derbi uvodnega kroga med Koprom in Olimpijo pa so odgovorni namenili Alenu Borošaku iz Spodnjega Dupleka.
Nedeljski spored bodo ob 17.30 odprli nogometaši Radomelj in Maribora. Da bo ob Kamniški Bistrici vse potekalo v skladu s pravili nogometne igre, bo skrbel David Šmajc, ki je bil v sredo dejaven na mednarodnem prizorišču. Štiriintridesetletnik iz Predoselj se je mudil v Budimpešti, kjer je ob pomoči Davida Gabrovca, Tomaža Černeta, Alena Borošaka, Nejca Kajtazovića in Asmirja Sagrkovića vodil povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov Ferencvaros – Klaksvik. Slovenska zasedba je prisostvovala veliki senzaciji, ekipa s Ferskih otokov je v madžarski prestolnici slavila s kar 3:0.

Zastor nad prvi krog bo na gospodov dan padel v Kidričevem (20.15), kjer bosta moči merila Aluminij in Celje, glavni sodnik pa bo Ljubljančan Denis Šabanagić.

Značke: 1.-snl, sodniki

Članki iz rubrike