asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

1689255087-fgetyuwws-27-1689254999369 Necenzurirano

Pod Janšo je bil urednik na RTV, zdaj bi šel na ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

slovenija 2 Ekipa24.si

Sijajno! Prizor zažgal splet, reakcija Slovencev ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

nu
nu
10 20.07.2023 09:24:35

Kakšno presenečenje na Malti pripravljajo Mariborčani? Trener Krznar z zanimivim sporočilom!

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora bodo danes kot tretja slovenska ekipa igrali povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij evropskega pokala. V konferenčni ligi lovijo napredovanje po neodločenem izidu 1:1 z Birkirkaro. Tekma na Malti se bo začela ob 17. uri.

"Tekma z Birkirkaro bo tekma zase. To je lepo primerjati, Maltežani in Slovenci, dvakratni dvoboj, ampak mislim, da bo naša tekma sama zase. Njihove ekipe so po slogu igre povsem drugačne, Hamrun od Birkirkare, Birkirkara od Balzana. Bomo videli, kaj zmoremo, koliko zmoremo. Verjamem, da smo se dobro pripravili, da smo vse skupaj dobro analizirali. Pripravljamo tudi nekaj presenečenj, ki bodo, upam, uspešna," je skomignil z rameni Damir Krznar.


Največje vprašanje, ki se poraja pred povratno tekmo proti Birkirkari, je seveda, kdo bo nadomestil Hilala Soudanija. Alžirski krilni napadalec bo zaradi poškodbe rame z igrišč odsoten okrog meseca dni, klubski zdravnik dr. Vogrin pa pravi, da bo morda potrebna tudi operacija. "Seveda je odsotnost Soudanija za nas udarec. Ko smo se odločili, da ga pripeljemo v svoje vrste, smo to storili ravno zato, ker ima evropske izkušnje, ki bi nam prišle še kako prav. Vedno je tako, da kogar ni, brez njega se mora. In zmore. Imamo nekaj alternativ in verjamem, da bodo igralci, ki bodo dobili priložnost, upravičili zaupanje. Gre za evropsko tekmo in obveza vseh je, da dajo od sebe vse za grb, ki ga nosijo na prsih," je odločen Krznar.
Razkril je tudi, da bo v primerjavi s prvo tekmo posegel po nekaterih zamenjavah: "Še nekaj rotacij bo. V načrtu sta dva nova nogometaša, morda celo trije. Bomo videli po zadnjem treningu." Ni pa razkril, kdo bo zaigral namesto Soudanija: "Nekdo mora, zagotovo, ampak to bi zadržal zase. To pripravljamo kot majhno presenečenje."

Članki iz rubrike