Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2023 13:03:57
Deli članek:

Kdo je Valmiera, ki bo v ligi prvakov grozila Olimpiji? Nekdanji ljubljenec zmajev z zanimivim razkritjem!

alesfevzer.com

Največji približek latvijskemu 'vohunu' v vrstah zmajev je litovski reprezentant Justas Lasickas. Še bližje pa je Valmiero spoznal nekdanji zmaj Nik Kapun.

Bil je dolgoletni kapetan zmajev, v lanskem poletju pa eden tistih, ki jih je kadrovski cunami odnesel iz Olimpije. Nik Kapun je bil prav tako na seznamu nogometašev, ki so se v minuli sezoni zaradi neporavnanih obveznosti ljubljanskega kluba obrnili na NZS, ta pa je Olimpiji izrekla ostro kazen. Kljub temu zamere do nekdanjega kluba dolgoletni vezist zeleno-belih očitno ne goji. Pred današnjim uvodnim obračunom kvalifikacij za ligo prvakov je tako podal svoje mnenje o nasprotniku Olimpije. Valmiero je od blizu spoznal ravno v pretekli sezoni, ko je igral v vrstah latvijske Liepaje.

"Lansko sezono je ekipa Valmiere osvojila naslov prvaka, čeprav je bila po kakovosti posameznikov tretja ali celo četrta ekipa v Latviji. Mlada ekipa z veliko energije, borbe, teka in z nekaj posamezniki, ki so delali razliko. Ravno ti so v zimskem prestopnem roku zapustili klub. Vidi se predvsem odsotnost treh igralcev, dva Japonca in en latvijski reprezentant, ki je prestopil v italijansko serie A. Ekipa se je tako močno premešala, trener pa je ostal isti, zato igrajo podoben dinamičen nogomet. Sicer jih letos nisem veliko spremljal, a ko so igrali proti naši ekipi, so igrali všečen nogomet z igro po tleh. Njihov najnevarnejši igralec je po mojem mnenju krilni napadalec Camilo Mena, ki pa je bil nekaj mesecev poškodovan in se počasi vrača v tekmovalni ritem. Menim, da je ekipa Olimpije vsekakor boljša, vendar Valmiere zagotovo ne gre podcenjevati. Verjamem, da se bo Olimpija dobro pripravila in se ni bati za pozitiven razplet," je za klubsko stran povedal v Ljubljani še vedno priljubljeni Kapi. Trenutno je prosti nogometaš.

Devetindvajsetletni vezist, ki se je z Olimpijo veselil dveh naslovov državnega prvaka, prednost Ljubljančanov vidi tudi v vročinskem valu, ki je v teh dneh zajel Slovenijo. "Glede vremena v Latviji je v povprečju poleti gotovo vsaj pet do 10 stopinj hladneje, zato so pogoji za nogomet prijetnejši. Obenem pa se domačini pri temperaturi nad 20 stopinj pritožujejo nad vročino. Mogoče lahko tudi to predstavlja Olimpiji dodatno prednost na domačih tleh. Upam, da se navijači Olimpije v čim večjem številu najprej zberejo doma, v zmajevem gnezdu; nato pa se odpravijo tudi na gostovanje in si vzamejo čas za kakšen dan v Rigi, ki je zelo lepa in vredna ogleda," je zaključil Kapun.