Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2023 10:38:55
Deli članek:

Celjani šokirani: S Francozi so se dogovorili za prestop, nato pa se je zgodilo tole …

alesfevzer.com

Charles Ikwuemesi bi moral prestopiti v Le Havre, toda lahko se zgodi, da bo prestop padel v vodo. Razlog? Francozi so spremenili pogoje …

Pisali smo že, da je Charles Ikwuemesi blizu prestopa v francosko prvo ligo. Robustni celjski napadalec bi moral okrepiti novega francoskega prvoligaša Le Havre, ki ga s klopi vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner. Zdelo se je, da je prestop zgolj še vprašanje časa, da so pogovori v zaključni fazi, toda nato se je zalomilo. Generalni direktor grofov Valeri Kolotilo je pojasnil, kaj se je zgodilo. "Vse smo se dogovorili, vse je bilo v redu, potem smo ponoči dobili novo ponudbo, ki je bila povsem drugačna od tiste, za katero smo se dogovorili. Nihče ni pričakoval, da bo tako solidna ekipa, kot je Le Havre, francoski prvoligaš, čez noč tako spremenila pogoje. To ni korektno. Če se nekaj dogovoriš, potem moraš držati besedo. Čudno, da takšen klub, kot je Le Havre, deluje na tak način. Najnovejša ponudba je takšna, kot je za nas nesprejemljiva," nam je pojasnil Kolotilo.

In na vprašanje, kje točno se je zalomilo oziroma katere pogoje je Le Havre spremenil, razložil. "Že prvi pogoj, ki je bil za nas ključen, so v zadnji ponudbi izvzeli. Pogoj je bil, da Charli ostane z nami do konca evropskih tekmovanj in potem odide v Francijo. S tem so se pri Le Havreu strinjali, potem pa kar naenkrat ne več. Da nam Ikwuemesi pomaga v Evropi je bil prvi in osnovni pogoj. Šele po tem izpolnjenem pogoju se lahko pogovarjamo o financah in vsem ostalem. Če ta pogoj ni izpolnjen, potem sploh ne gledamo na ponudbo in številke," pravi Kolotilo. Kaj sledi zdaj? "Iskreno, ne vem, kaj sledi. Vrnili smo se na začetno točko pogajanj," je zaključil generalni direktor aktualnih slovenskih državnih podprvakov.