Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.07.2023 06:09:39
Deli članek:

Se lahko Olimpiji ponovi lanski fiasko z Romuni? Izkušeni član ekipe razkriva, da ...

alesfevzer.com

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane bo drevi ob 20. uri začel kvalifikacije za ligo prvakov. Na prvi tekmi 1. kroga bo gostil latvijskega prvaka Valmiero.

V ljubljanskem taboru so pred tekmo opozorili, da morajo biti previdni, saj da gre za kakovostnega tekmeca, poudarili pa, da so pripravljeni na izziv. Trener Olimpije Joao Henriques je opozoril, da je največja prednost latvijskega prvaka to, da je ta že sredi sezone, ampak da sami verjamejo v svoj cilj in to, da lahko to tekmečevo prednost izničijo. Dodaten plus za Ljubljančane je to, da nimajo težav s poškodbami.

V mislih marsikaterega navijača Olimpije je lanska evropska sezona, ko so se morali Ljubljančani od kvalifikacij za konferenčno ligo posloviti po porazu z romunsko ekipo Sepsi, ki je bila boljša po enajstmetrovkah, Olimpija pa v rednem delu in unovčila svoje premoči na povratni tekmi. "Vsekakor je marsikaj drugače, ker smo v lansko sezono vstopili ob vseh tistih težavah, ki jih vsi dobro poznate. Ni bilo lahko, marsikaj se je dogajalo, kljub temu pa mislim, da smo si tudi takrat na tekmi s Sepsijem zaslužili napredovanje v naslednji krog. Imeli smo smolo z enajstmetrovkami, a bi morali tekmo rešiti že prej. Težko je primerjati lanske nasprotnike z Valmiero, lahko pa primerjamo lansko Olimpijo z letošnjo. Izkušenejši smo, tudi jaz sem v prejšnji sezoni pridobil nekaj dragocenih izkušenj, in mislim, da nam bo zaradi tega lažje. Obljubimo lahko, da bomo dali vse od sebe, igrišče pa bo potem v naslednji krog poslalo tistega, ki bo na teh dveh tekmah boljši nasprotnik," je pred tekmo povedal Agustin Doffo.