Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.07.2023 13:22:16
Deli članek:

Na treningu Celja dva nova nogometaša! Oba Francoza, en je več kot dva metra visoki orjak

Martin Metelko

Nogometaši Celja so na treningu pozdravili dva nova obraza.

Prestopni rok še ni končan. Še več, uradno se je šele dobro začel. Slovenski prvoligaši poskušajo okrepiti svoje vrste pred začetkom nove sezone, zelo aktivni so tudi Celjani, ki odkrito ciljajo na naslov državnega prvaka. 

Aktualni slovenski državni podprvaki so danes na treningu pozdravili dva nova nogometaša. Oba Francoza. Prvi je 25-letni Pape-Alioune Ndiaye, kar 203 centimetrov visoki osrednji branilec, ki lahko zaigra tudi na položaju defenzivnega vezista. V zadnjih dveh sezonah je bil član avstrijskega prvoligaša Altacha, kjer je igral malce za prvo malce za drugo ekipo, pred tem je redno igral za ukrajinskega prvoligaša Vorsklo, igral pa je tudi v Španiji in Italiji, poleg seveda Francije. 

Drugi je 23-letni krilni napadalec Julien Lamy, prav tako Francoz, ki se je večino kariere potikal po angleških nižjeligaših, v zadnji sezoni pa je igral za ciprskega prvoligaša Enosis, za katerega je na 30 tekmah zabil 5 golov. Pred tem je igral v četrti angleški ligi za Grimsby Town, pa v tretji angleški ligi za Wimbledon in Rotherham United, bil je tudi član West Bromwich Albiona (v vseh naštetih angleških klubih je imel zelo majhno minutažo). V Franiji je igral za Stade Plabenne in Brest. 

Celjani prestopov še niso uradno potrdili, a po naših informacijah sta se oba Francoza danes že predstavila svojim novim soigralcem.