Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.07.2023 11:22:53
Deli članek:

Mariborčani pred prvo evropsko tekmo opozarjajo: Smo v dvomu, kako se pripraviti na tekmo, ker ...

Drago Wernig - TAKA

Čeprav je njegova ekipa na tekmi z Varaždinom pokazala zares izjemno igro, je Damir Krznar pred začetkom sezone zelo previden. Že v četrtek proti Birkirkari pričakuje težko nalogo, hkrati pa svoje varovance svari pred vsakršnim podcenjevanjem.

V četrtek v Ljudski vrt prihaja aktualni podprvak Malte, Birkirkara, s katero se bodo vijoličasti že tretjič pomerili v evropskih kvalifikacijah. Tokrat v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. "V tem trenutku smo v velikem dvomu, kaj pričakovati od Birkirkare, glede na to, da so bili Maltežani v tekmah, ki smo jih gledali, hrabri in so dokaj visoko pritiskali, napadali. Z dvema napadalcema in napadalno usmerjenim vezistom. Vsi trije so napadali že tekmečeve osrednje branilce. S tem so potem naredili kar veliko praznino med njimi in preostalim delom ekipe. Če bodo tudi proti nam igrali tako, potem bomo zagotovo lahko izkoristili našo sredino," se je o malteški ekipi razgovoril Krznar.

"Toda nisem jih še videl, kako se branijo v nizkem bloku, kako zelo so nizki, kako so gosti. Iskreno, pričakujem jih takšne. Zato smo v dvomu, kako se sploh pripraviti na tekmo. Pripravljamo se na obe možnosti. Za to prvo opcijo se nam pravzaprav sploh ni treba pripravljati, ker če bodo igrali tako, bomo imeli lažje delo. Moramo pa najti še rešitve za resnejšo obrambo, bolj plitko linijo, kot pravijo za parkiran avtobus. Tukaj nam še malo šepa."