evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ro
ro
0 24.06.2023 21:18:30

Nekdanji muraš v nekoč zelo priljubljenem klubu na prostorih skupne države, iz Doba v Argentino, po Škofleku Škoflek

Profimedia
Slovenski nogometaši z novimi delodajalci.

Alen Krajnc ni več edini slovenski nogometaš v dresu Veleža, ki je bil v nekdanji skupni državi zelo priljubljen, imel je res veliko simpatizerjev. V Mostarju se mu je pridružil Klemen Šturm, ki je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja sodelovanja za dodatnih 12 mesecev. Otrok Triglava, ki je na domačem prvoligaškem prizorišču nase opozarjal tudi v Krškem, zvezdne trenutke pa doživljal v opravi Mure v soboški Fazaneriji, je v prejšnji sezoni v Izraelu branil barve moštva Hapoel Hadera, v vseh tekmovanjih je zbral 23 nastopov.

V Kidričevem so zaupanje namenili še enemu obetavnemu mladeniču iz domače nogometne šole. Po koncu mladinskega staža se je članski zasedbi pod vodstvom Roberta Pevnika pridružil Maj Škoflek, pogodbo je podpisa do 30. junija 2027. Devetnajstletni vezist kakopak ni prvi Škoflek v dresu Aluminija, pred njim je v rdeče-beli opravi igral njegov starejši brat Žiga. V prejšnji sezoni je v selekciji U-19 na 20 tekmah dosegel 13 golov in bil najboljši strelec ekipe.

Štiriindvajsetletnemu argentinskemu Slovencu Tomasu Jakošu, ki je v preteklem obdobju poskušal nase opozoriti na sončni strani Alp, pa je uspel veliki met. Kariero bo nadaljeval v argentinskem drugoligašu Club Atletico Patronato, v Sloveniji se njegove želje niso uresničile. Najprej je v viški Svobodi v tretjeligaški druščini resda zbral 16 nastopov, nakar se je preselil k Dobu, vendar v zdaj že nekdanjem članu 2. SNL v bojih za točke ni dočakal priložnosti. V Buenos Airesu rojeni nogometaš je pred prihodom v državo svojih korenin igral za CA San Telmo.

sturm
fkvelez.ba

Članki iz rubrike