tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Hajdi3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Hajdi srečno zaljubljena

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

ba
ba
13 24.06.2023 20:43:19

Aleksander Čeferin zelo neposredno in brez olepševanja: Moramo kričati in se rešiti teh idiotov!

Profimedia
Predsednik Uefe na kongresu navijačev.

Aleksander Čeferin se je udeležil začetka Kongresa evropskih nogometnih navijačev v Manchestru, beseda je kakopak tekla tudi o nedavnem finalu lige prvakov v Istanbulu, v katerem je Manchester City z 1:0 ugnal milanski Inter. Prvi mož Uefe je priznal, da za navijače ni bilo poskrbljeno, kot bi moralo biti. Največ problemov je bilo v prometu. Gledalci so morali peš premagovati dolge razdalje, ure in ure so čakali na prevoz na stadion in s stadiona, hkrati so bili brez vode. "Vsi se zavedamo, da v Istanbulu ni bilo vse brezhibno. Nočem zmanjševati težav, ampak dovolite nam, da nadaljujemo s skupnim delom, da bi izboljšali, kar lahko. V prvi vrsti mislim na prevoze na stadion in nazaj, na sprejem publike ter dostopnost do vode in toaletnih prostorov za vse," je povedal 55-letni Slovenec in dodal, da so preostali finali v moški in ženski konkurenci minili brez preglavic.

Navijače je posebej pohvalil zaradi protestov proti Superligi. "Vi ste bili kapetan in vodili ekipo v tekmi naših življenj," se je slikovito izrazil Aleksander Čeferin in se opravičil navijačem Liverpoola zaradi gneče in solzivca na lanskem finalu lige prvakov v Parizu. "Dobri nameni včasih niso dovolj. To vemo in žal nam je zaradi tega."

Seveda obstajajo tudi navijači, ki si privoščijo preveč in povzročajo incidente. Tako kot denimo privrženci West Hama na finalu konferenčne lige v Pragi, medtem ko je bil angleški sodnik Anthony Taylor po zaključnem obračunu Rome in Seville v ligi Europa verbalno napaden na letališču v Budimpešti. "Moramo kričati, opozarjati, jih imenovati in se rešiti teh idiotov, ki diskreditirajo nogomet in navijače. Rešimo se tistih, ki širijo sovraštvo proti nogometnim delavcem, sodnikom, osebju Uefe, zvezam in ligam. Tudi oni so navijači, kot ste vi. Radi imajo nogomet, kot ga imate vi ter tako kot vi imajo družine. In delajo napake kot vi in jaz. Nikoli ne bom sprejel raznoraznih groženj, ustrahovanj in nasilja, kakršnega so bili deležni nekateri ljudje, kot smo lahko videli pred kratkim," je navijačem na njihovem kongresu sporočil prvi mož Uefe.

Članki iz rubrike