Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

primož roglič iejdz3 Ekipa24.si

Dobrodelnost ali kaj drugega? Poglejte, za kakšno...

Voditeljska ekipa Petra Rupnik, Simon Rosc in Milena Novak Odkrito.si

Svet24TV: »Vsako uro terjamo odgovore!«

cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Cedevita Olimpija preživela in izsila tretjo ...

STA
STA
0 26.05.2023 12:34:07

Ogromno dela za disciplinskega sodnika, daleč največ kazni pa za Olimpijo! Ljubljančani bodo plačali kar ...

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je predstavil disciplinske ukrepe po zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach. Neprimerno navijaško proslavljanje dvojne krone, naslova državnih prvakov in pokalne lovorike, bo vodstvo Olimpije Ljubljane stalo 2600 evrov.

Gre za po mnenju disciplinskega sodnika nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so prižigali bakle, sprožali detonacije, metali bakle na igrišče ter povzročili prekinitev tekme. Metali so tudi bele trakove na igrišče. Plačali bodo tudi v Mariboru. Tabor vijoličastih je prejel globo v višini 950 evrov. Prav tako je šlo za nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so večkrat žaljivo skandirali ter prižigali bakle, eno pa so odvrgli na igrišče.

Odmeva tudi dogajanje na tekmi v Domžalah, kjer so člani Radomelj v zadnjem krogu premagali Domžale z 1:0.


Disciplinski sodnik je vodstvo Radomelj kaznoval s plačilom globe v višini 360 evrov zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe. Glavni sodnik je pokazal pet rumenih kartonov, zaradi nešportnega vedenja pa je izključil trenerja. Epilog je doživel primer, ko je trener Radomelj Oliver Bogatinov v vroči besedni izmenjavi z dlanjo po licu udaril športnega direktorja Domžal Senijada Ibričića. Bogatinov bo moral plačati 700 evrov globe, zaradi fizičnega napada na uradno osebo pa so mu prepovedali udeležbo na štirih prvenstvenih tekmah v novi sezoni. Radomljani bodo še dodatno kaznovani s plačilom globe v višini 150 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so prižigali bakle.

Izključitev dveh tekem zaradi poskusa napada na uradno osebo pa si je prislužil Denis Mešanović, pomočnik glavnega trenerja Domžal.

Zaradi navijaških bakel so kaznovali tudi Koper s 350 evri. Zaradi neprimernega vedenja navijačev bo morala 250 evrov plačati Mura. Navijači Mure so prižigali rakete in žaljivo skandirali.

Značke: nogomet, slovenija, dp, kazen

Članki iz rubrike