Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ekipa SN
Ekipa SN
3 26.05.2023 06:40:44

Rudonja počakal do konca sezone, zdaj pa udaril po vodstvu Olimpije: Lagali so mi, podpisati bi moral ...

Martin Metelko
»Kje je zdaj Robert Prosinečki? Kje so nekdanji športni direktorji?« je na ponedeljkovi tiskovni konferenci retorično spraševal direktor Olimpije Igor Barišić. Sam je namreč že imel pripravljene vse potrebne odgovore. Edine, ki ga zanimajo. Priznamo ali prisežemo, da njegovih besed nismo vzeli kot izziv. Niso nas pognale v takojšnjo akcijo iskanja drugačnih odgovorov, a se je vseeno odprla priložnost za pogovor, ki bi zadevo osvetlil z druge strani. Diametralno nasprotne. Bil je član zlate generacije, avtor enega najbolj ikoničnih zadetkov v zgodovini slovenskega nogometa, bil je tudi desna roka Milana Mandarića in nazadnje športni direktor, ki ga je kadrovski cunami v izvedbi trenutne vodstvene garniture Olimpije sredi lanskega poletja odnesel iz zmajevega gnezda. Zaradi vsega naštetega je bil Mladen Rudonja tudi zanimiv sogovornik; v zadnjem letu je molčal, zdaj pa se je v intervjuju brez zavor odločil spregovoriti o vsem in vseh. Od posebnega talenta Alberta Riere do famoznih dokumentov, s katerimi naj bi poskušal za hrbtom predsednika prodati Olimpijo nekomu tretjemu. Od egov prejšnje in zdajšnje vodstvene garniture do šampionske ekipe.

Slabo leto je minilo od tistega burnega dogajanja na Bledu in potem v Ljubljani. V tem času se niste prav veliko pojavljali v javnosti, zakaj ste se odločili spregovoriti ravno zdaj?
Klubu in ekipi sem želel pustiti, da se na to sezono pripravita v miru in da jo korektno tudi opravita. Zelo sem vesel, da je Olimpija sezono končala tam, kjer ji je mesto. Vesel sem tudi, da se je Albert Riera hitro vključil, ob tej priložnosti mu čestitam za osvojeno dvojno krono. Čestitam tudi igralcem, ki so po mojem mnenju najzaslužnejši za ta uspeh, čestitam navijačem. Ne smemo pozabiti niti na Roberta Prosinečkega, ki je sestavil to ekipo. Riera je prispel en teden pred začetkom prvenstva in tudi on je bil zelo pošten, ko je omenil, da je v roke prejel ključe ferrarija. Seveda ga je bilo treba odpeljati in zapeljati čez ciljno črto, a pozabljamo, da gredo zasluge za sestavo te ekipe tudi Prosinečkemu. Žal pa mi je, da uprava ne more slediti uspehom na igrišču.

V kakšnem smislu?
Ponavljajo se stvari, ki se pri Olimpiji vlečejo že dalj časa. Razlogov za to je ogromno, morda pa zame še najbolj izstopa tisti, o katerem je z vami govoril tudi Riera. Ti ljudje niso iz nogometa, zato določenih stvari ne razumejo. Če želite primer: Igor Barišić kot poslovni direktor kluba ne more biti tisti, ki na lastno pest v klub vozi igralce. Ko sem bil še v klubu, je pripeljal nekaj novih nogometašev, ne da bi mi za to sploh vedeli – Pintola, Karamatića ... Razumljivo je, da v takšni situaciji športni direktor in trener ne moreta biti zadovoljna. Če daš jasno vedeti, da ekipa potrebuje napadalca, in tudi predstaviš predloge potencialnih okrepitev, potem pa prideš na trening, kjer se od nikoder pojavi nov branilec ... Tako ne gre. Sploh pri trenerjih, kakršna sta denimo Robert Prosinečki in Albert Riera. Dobro vem, kaj se je dogajalo v ozadju. Ravno zato nisem bil niti malo presenečen, da se je zgodba s slednjim končala tako, kot se je. Uprava žal presega svoje naloge. Vmešavajo se v stvari, ki bi jih morali prepustiti ljudem, ki so jih za to postavili. Počnejo vse razen tega, kar bi morali početi. Morali bi biti podpora ekipi, strokovnemu štabu, da jim ponujajo možnosti, da pripeljejo to, kar ekipa potrebuje. Potem pride do tega, da Riera tem ljudem prepove vstop v slačilnico. Če bi vsak skrbel samo za svoj del kluba, bi bilo pri Olimpiji precej več miru in lahko bi se delalo dolgoročne načrte.


S tem, ko omenjate preseganje nalog, merite tudi na vaš odhod iz kluba?
Tudi. Omenil sem že del tega, kar se je dogajalo z Barišićem. Zaradi tega smo šli do predsednika, se z njim pogovorili in ga vprašali, ali ve, kaj se dogaja. Tudi on je rekel, da ni zadovoljen z Barišićem in da ga bo zamenjal. To so bile njegove besede. Potem smo vsi skupaj s trenerskim štabom dobili odstopne izjave, da bi jih podpisali. S tem naj bi Delius – kot nam je zatrjeval – lažje odstavil Barišića, ker bi mu pokazal, da v klubu resnično nima podpore. Te izjave smo dejansko hoteli podpisati, dokler ni eden od nas opazil, da bi s podpisom te izjave lahko ostali brez vsakršnega nadomestila. Nikomur ne moreš zameriti, če se odloči, da ni zadovoljen s tabo in da bo raje sodeloval z nekom drugim. Ampak povej. Povej, kaj misliš, kaj načrtuješ! Zakaj vse te igre in laži? Zakaj je treba vse skrivati, delati za hrbtom? To ne pelje nikamor in žal takšne stvari za prihodnost Olimpije ne pomenijo nič dobrega.

Ampak ko je bila trenutna vodstvena garnitura najbolj na udaru in so se navijači spraševali, kdo jo je pripeljal v ljubljanski klub, je marsikdo s prstom pokazal na vas.
...

CELOTEN INTERVJU Z MLADENOM RUDONJO SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike