Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
8 25.05.2023 08:56:15

V srce! Takšnega Krznarja ne poznate, iskreno o svoji bolezni, Šulerju, Toliću, Rieri in še mnogo več!

alesfevzer.com
Nismo se pogovarjali o rezultatih, oceni sezone, prihajajočih in odhajajočih igralcih. Predvsem zato, ker je Damir Krznar na novinarskih konferencah o tem na dolgo in široko razlagal. Tudi po zadnjem krogu aktualne sezone. Ne, pred vami je precej drugačen intervju. Takšen, kakršnih hrvaški trener ne daje pogosto, če sploh kdaj. S strategom vijoličastih smo se pogovarjali o njegovem odnosu z mariborskimi navijači, športnim direktorjem Markom Šulerjem. Pa tudi o odnosu z Albertom Riero. Razkril nam je, da se bori z boleznijo. Razglabljal je o smislu življenja in tem, kdo smo ter kam gremo. Na robu solz pa je spregovoril tudi o boju za življenje našega in mariborskega fotografa Grege Werniga.

Na novinarskih konferencah ste večinoma zelo odprti, konkretni, zato se bova tokrat dotaknila malce drugačnih vprašanj in tem. Ne toliko povezanih zgolj z rezultati in samo ekipo. Bi vas pa vseeno za začetek vprašali: Kako doživljate neuspeh, ki ste ga doživeli v prvi sezoni vodenja Maribora? Nekako je bil cilj drugo mesto v ligi, ker ste za prvim zaostajali preveč. In osvojitev pokala. Končali ste kot tretji in izgubili v finalu pokalnega tekmovanja.
Ko smo prišli, je bil naš cilj zagotoviti si Evropo in se boriti za pokalno lovoriko. Evropo smo si izborili, toda žal mi je, da ko smo že prišli do drugega mesta, ga nismo uspeli zadržati. Za to, da nam ni uspelo, so tudi nekateri objektivni razlogi, kot je kratek kader, ko se nam je zgodilo nekaj poškodb in kazni. A tudi to je naša krivda, moramo boljše dozirati minute, da do poškodb ne pride. Ne moremo sezone okrasiti s smetano in sadjem, da bi bila videti uspešna. Ni uspešna. Lahko jo označimo kot neuspešno. Zagotovo pa ne kot propadlo, kajti tisto, kar je bilo dobro, je to, da je nekaj igralcev našlo pravo pot skozi trnje in turbulentno sezono. Prišli smo do dveh, treh, štirih igralcev, ki so se pospešili, bili kakovostni. Je pa res, da imamo na drugi strani nekaj tistih, ki niso dali tistega, kar smo od njih pričakovali. V tem pogledu je kar nekaj dela pred nami. Ocena je, kakršna je. Ni pa trenutek, da bi obupali, da bi odnehali. Sezona nam je pokazala, da moramo vsi skupaj, od menedžmenta prek nas v strokovnem štabu in do igralcev dati več od sebe. Ker Maribor ne more potrpeti dveh takšnih sezon. Zagotovo nam zdaj visi meč nad glavo – za to smo poskrbeli kar sami –, toda včasih je to tudi dobro. Ta pritisk vas včasih sili tudi v nekaj nadnaravnega. Mi v tem trenutku potrebujemo tudi to. Malce nadnaravnega, iti vsi skupaj prek mej, da se vrnemo tja, kjer si Maribor zasluži biti. Predvsem zato, tega ne smem nikakor pozabiti izpostaviti, ker si naši navijači to zaslužijo. Ko sem prišel, so me strašili, da so navijači zelo čustveni, zahtevni. To sem videl, toda kar je še bolj pomembno, je to, da so prepoznali, da je klub v krizi, da ni v dobrem trenutku. Vseeno so ostali z nami, stali za nami. Na zadnji tekmi, ki je o nečem odločala, na koncu koncev pa ni odločala o ničemer, smo imeli na stadionu skoraj štiri tisoč ljudi, več, kot jih je imel prvak na svoji proslavi. To je vsekakor dobra, svetla točka Maribora.

Sami ste že dali dve iztočnici za vprašanji, ki smo vam ju želeli postaviti. Ali vas je presenetilo to, kako zelo so vas med vso sezono podpirali navijači? V nobenem trenutku vam niso žvižgali, vam pisali kakšnih transparentov ali česa podobnega. Videli smo, kaj se je denimo dogajalo v Ljubljani z navijači, pa je bila Olimpija prva. Ali pa v Murski Soboti. Mariborski navijači v preteklosti niso bili znani kot najbolj potrpežljivi, v tej sezoni so se izkazali s potrpežljivostjo.
Res me je presenetilo. Pozitivno presenetilo. Nekajkrat sem javno rekel, da je v opisu pravih navijačev to, da so s svojim klubom tako v dobrih kot v slabih trenutkih. Je pa zdaj jasno, da smo porabili vse, kar smo imeli pri navijačih v dobrem. In da ne moremo pričakovati, da bo tudi v novi sezoni temu tako. Zahvaljujem se navijačem za potrpežljivost in se hkrati zavedam, da bodo navijači to potrpežljivost izgubili, če bomo nadaljevali s takšnimi rezultati in predstavami. Zdaj smo mi tisti, ki moramo navijačem vrniti. Oni imajo dobroimetje pri nas, mi ga pri njih več nimamo. Ponavljam, zahvaljujem se navijačem v imenu celotne ekipe, vseh nas. Zagotovo je to lep temelj, na katerem lahko začnemo graditi v naslednji sezoni. Ker bi bilo zagotovo povsem drugače že v tej sezoni, če bi imeli te navijaške pritiske in to nelagodje, da igralce glasno kritizirajo, žalijo in da pride morda celo do verbalnih obračunov. Potem bi bila garderoba še bolj negotova. Je pa dejstvo, da moramo to garderobo narediti še malce bolj krvoločno, da se slikovito izrazim.



Druga iztočnica, ki ste jo dali, je ta, da je bilo v Ljudskem vrtu na zadnji tekmi z Bravom enako število, če ne celo več navijačev kot v Stožicah ob proslavi dvojne krone. Vas preseneča, da je bil v Ljubljani tri četrt prazen stadion? Je to prednost Maribora v primerjavi z Olimpijo? In ali zaradi tega vaši neuspehi še bolj bolijo?
...

VELIKI INTERVJU, V KATEREM JE DAMIR KRZNAR MED DRUGIM SPREGOVORIL TUDI O MARKU ŠULERJU, TRENERJU OLIMPIJE ALBERTU RIERI, MARKU TOLIĆU, DINAMU, BOLEZNI IN ŠE MARSIČEM, SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. TA JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, krznar

Članki iz rubrike