favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.05.2023 12:05:04

Noro! To je španska liga naredila Viniciusu, ki je bil v Valencii tarča rasističnih vzklikov!

Profimedia
Španska nogometna zveza (RFEF) je izbrisala rdeči karton napadalcu Reala Madrida, Brazilcu Viniciusu Juniorju. Ta je v zadnjih dneh v ospredju zaradi rasistično usmerjenih žaljivk proti njemu na nedeljski prvenstveni tekmi v gosteh pri Valencii.

Sodnik Ricardo de Burgos Bengoetxea je v sodniškem dodatku izključil Brazilca, ker je udaril tekmeca po pretepu z igralci Valencie. Sodniki v sobi za Var pa so videli, da je pravzaprav domači nogometaš za vrat prijel Viniciusa, ta pa mu je vrnil.

Viniciusa so navijači pred tem žalili na rasni osnovi, kar je pripeljalo do desetminutne prekinitve tekme, pri čemer je Realov nogometaš kazal na ljudi, ki so ga žalili.



Španska policija je v torek priprla sedem ljudi v povezavi s temi rasističnimi izpadi. RFEF pa je objavil, da je klub dobil 45.000 evrov kazni ter zaprtje južne tribune na stadionu Mestalla za pet tekem.

Pri Valencii menijo, da je kazen "neproporcionalna" in "nepravična". Menijo, da škoduje navijačem, ki niso bili vključeni v "sramoten incident". Dodali so, da se bodo pritožili na kazen delnega zaprtja stadiona.

Članki iz rubrike