Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.04.2023 17:20:56
Deli članek:

Kakšen Maribor pričakuje Riera?! Trener Olimpije si želi drugačnega sistema: Finale pokala mora biti ...

Luka Vovk

Albert Riera spregovoril o velikem finalnem obračunu.

Olimpija in Maribor sta v polfinalu pokala Pivovarna Union upravičila vlogo favoritov in se pričakovano uvrstila v veliki finale, ki ga bo 6. maja gostil celjski stadion Z'dežele. Nogometaši Bistrice in Aluminija so sicer potrdili, da se tudi v drugi slovenski ligi igra kvaliteten nogomet; tako eni kot drugi se na obračunih z vodilno in drugouvrščeno ekipo 1. SNL niso ustrašili nasprotnika in so imeli celo svoje priložnosti za veliko presenečenje.

Zmaji so trpeli predvsem v drugem polčasu tekme v Stožicah, ko so Kidričani nanizali veliko število zrelih priložnosti, a četa Alberta Riere ostaja v igri za dvojno krono. Španski strateg je po tekmi priznal, da je bil precej bolj zadovoljen z rezultatom kot z igro, hkrati pa je izpostavil pomanjkljivost, ki jo vidi v letošnji izvedbi pokala.

"Vem, da je urnik za naslednjo sezono že spremenjen in to je dobro. Finale pokala se mora igrati po končanem prvenstvu, na koncu sezone. Imamo srečo, da smo že prvaki in se v zadnjih krogih ne bomo borili za naslov. Predstavljajte si, da bi se v teh krogih odločalo o prvaku, ti pa se moraš pripraviti še na finale pokala. Za to bi imeli le tri dni časa in za takšno tekmo to preprosto ne gre. Fizično in psihično - ne gre. Mi bi imeli tri dni, Maribor štiri; oboje je premalo," je povedal 41-letni Majorčan.

Večna rivala se bosta torej v Celju udarila še petič v tej sezoni, nekdanji španski reprezentant pa je po zmagi v polfinalu spregovoril tudi o tem, kakšen Maribor pričakuje ob ponovnem snidenju. "Ne vem, morda je to bolj vprašanje za njihovega trenerja. Kolikor sem skozi sezono spremljal njihove tekme, praktično niti enkrat niso spremenili svoje formacije. Vedno igrajo v sistemu 4-3-3, včasih 4-2-3-1. Samo oni vedo, ali bodo tokrat pripravili nekaj povsem drugačnega. Kar se tiče motivacije, pa mislim, da ni nobenega vprašanja. Motivacija je na takšnih tekmah vedno takšna, kot mora biti. Tako je bilo že nazadnje tu v Stožicah in tako bo tudi v Celju. Tukaj imamo trenerji srečo, da pravzaprav ne potrebujemo storiti ničesar na tem področju. Na nas je samo to, da izberemo prave igralce in pravo taktiko," proti spektaklu v maju pogleduje Riera.