Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.04.2023 18:18:28
Deli članek:

Kakšen polčas v Stožicah! Olimpija vodila že s 3:0, a posredoval je VAR in spremenil vse!

Martin Metelko

V Stožicah spremljamo zelo pester polfinalni obračun.

Maribor je s torkovo zmago nad Bistrico postal prvi finalist letošnje izvedbe pokala Pivovarna Union, danes pa bo drugega dal še popoldanski obračun v Stožicah. Novi državni prvaki iz Ljubljane bodo upravičevali vlogo favorita proti drugoligašu Aluminiju.

V prvem polčasu se je zdelo, da se gostom iz Kidričevega v zmajevem gnezdu obeta pravi polom. Olimpija je povedla že v tretji minuti, ko je odbito žogo z udarcem z roba kazenskega prostora v mrežo pospravil Aljaž Krefl. Po igri z roko in upravičeno dosojeni enajstmetrovki je vodstvo zeleno-belih podvojil kapetan Timi Max Elšnik. Sredi prvega polčasa so Ljubljančani vodili že s 3:0; po udarcu iz kota je bil najvišji v skoku Đorđe Crnomarković, a je glavni sodnik Aleksandar Matković znova stekel do monitorja VAR in po dolgem čakanju razveljavil tretji gol sveže okronanih državnih prvakov. Nekdo od zeleno-belih se je po oceni sodniške ekipe znašel v prepovedanem položaju.

Kako nepredvidljiv je lahko nogomet, se je znova pokazalo že nekaj trenutkov kasneje, ko se je Aluminij po lepi akciji in sijajnem zaključku kapetana Nika Marinška vrnil v tekmo. Šumarji se niso ustrašili gostovanja v Stožicah in so nanizali še nekaj zrelih priložnosti, na drugi strani je imela Olimpija po novi igri z roko na voljo še drugo enajstmetrovko, a je Maj Pavli strel Svita Sešlarja obranil. V Stožicah spremljamo zelo atraktivno srečanje, vsekakor pa se obeta tudi pestro nadaljevanje drugega polfinalnega obračuna.