Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
žl
žl
26.04.2023 21:37:22
Deli članek:

Albert Riera brutalno iskreno o veliki težavi Olimpije: V takšnem vzdušju niti jaz nisem pravi!

Luka Vovk

Olimpija je v Stožicah premagala Aluminij (2:1) in nadaljuje lov na dvojno krono. Na poti do druge lovorike jih lahko zaustavi le še Maribor, finale bo na sporedu 6. maja, gostil pa ga bo celjski stadion Z'dežele.

Nogometaši Aluminija so se v zmajevem gnezdu hitro znašli v zaostanku, a so zmajem povzročali ogromno težav. Nanizali so številne lepe priložnosti, Ljubljančani pa se bodo morali znova zahvaliti Matevžu Vidovšku, ki je z nekaj odličnimi posredovanji v ključnih trenutkih ohranil minimalno prednost Olimpije.

Da zeleno-beli niso bili pravi, je po koncu tekme priznal tudi Albert Riera. Španski strateg je enega od razlogov za neprepričljivo predstavo našel tudi v skromnem vzdušju na največjem stadionu v državi. V Stožicah se je deset dni po osvojenem naslovu zbralo približno 1000 gledalcev.

"Nikogar ne želim kritizirati, a če na takšno tekmo pride nekaj sto ljudi ... Tudi jaz v takšnem vzdušju nisem 100-odstotno motiviran. Razumem, sreda je, popoldanski termin, ampak jutri je v Sloveniji velik praznik. Želel bi si več, resnično bi si želel več. Ne gre zame, jaz sem lahko na 90 odstotkih, še kako pomembno pa je za tiste, ki so na igrišču. Tiste, ki morajo dati maksimum. Bilo bi jim lažje. Če moj glas na stadionu slišijo tako dobro, kot so ga danes, potem to nekaj ni v redu. Deset dni nazaj smo tukaj igrali tekmo z Mariborom; sami ste videli razliko, med tisto Olimpijo in to Olimpijo. Nogomet je tudi šov, šov za gledalce. Potrebujemo jih," je bil neposreden 41-letni Majorčan.