900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

EkipaSN
EkipaSN
0 21.04.2023 09:41:32

Se Olimpija res zanima za nekdanjega talenta Liverpoola?! Športni direktor zmajev razkril podrobnosti!

Luka Vovk
Goran Boromisa spregovoril o zanimanju za nogometaša Sarajeva.

Že pred odprtjem zimske nogometne tržnice so se mediji v Bosni in Hercegovini razpisali o tem, da se je Olimpija resno ogrela za Dala Varešanovića. Enaindvajsetletni napadalno usmerjeni vezist trenutno igra v vrstah Sarajeva, kjer je tudi soigralec nekdanjega zmaja Almedina Ziljkića.

Ljubljančani naj bi takrat pripravili tudi prvo ponudbo, a z bordo-rdečimi niso našli skupnega jezika. Varešanović je ostal pri Sarajevu, kjer trenira pod taktirko svojega očeta Mirze Varešanovića, je v tej sezoni na 26 tekmah dosegel štiri zadetke. Ljubljančani kljub temu niso pozabili na 21-letnega vezista; govoric o zanimanju in morebitnem odhodu iz Sarajeva je bilo v zadnjih dneh znova veliko.


Mlajši brat Maka Varešanovića, ki je pred dvema letoma pol sezone igral tudi v vrstah Kopra, se je kalil v mladinskih pogonih zagrebškega Dinama in angleškega velikana Liverpoola. Da na Dunaju rojeni nogometaš za Olimpijo ostaja zanimiv, pa je včeraj za Ekipo potrdil tudi športni direktor ljubljanskega kluba.

»Kot igralec mi je zelo všeč, vsekakor ima potencial. Po drugi strani zanj nismo pripravljeni odšteti več, kot je vreden,« je pojasnil Goran Boromisa. Zdi se, da bodo visoke zahteve Sarajeva zmaje odgnale tudi tokrat. Snovalci kadrovske politike pri Olimpiji so se v zadnjem času specializirali predvsem za prestope nogometašev brez odškodnine in bili pri tem razmeroma uspešni.

Varešanovića, ki ima tudi hrvaški potni list, sicer nova pogodba s klubom veže vse do leta 2025.

Članki iz rubrike