nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 20.04.2023 16:16:58

Velika drama v Mariboru! Sikoškova poškodba je hujša, kot so mislili, po operaciji je prišlo še do ...

Grega Wernig
Zelo slabe novice iz tabora Maribora.

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor bo do konca sezone moral igrati brez bočnega branilca Gregorja Sikoška. Kot so sporočili iz kluba, bo Sikošek zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na prvenstveni tekmi s Celjem, manjkal tudi v uvodnem delu prihodnje sezone. "Gre za poškodbo sprednje križne vezi in notranjega meniskusa. Potrebna bo operacija, ki bo zahtevala daljše mirovanje. Gregor Sikošek bo z igrišč odsoten predvidoma šest mesecev," je na začetku marca pojasnil Matjaž Vogrin, vodja zdravniške službe pri Mariboru.


A mesec in pol kasneje je njegova situacija še težja in hujša. Kot je na novinarski konferenci razkril trener Damir Krznar, je se je po operaciji soočil z dodatnimi zapleti, in sicer je prišlo do gonitisa oziroma vnetja kolenskega sklepa, kar je zahtevalo daljšo hospitalizacijo in podporno kirurško ter antibiotično terapijo. Rehabilitacija se bo gotovo podaljšala, vendar v tem trenutku ni mogoče napovedati za kako dolgo. Je pa spodbudno spoznanje, da je osmoljenec spomladanskega dela zapustil bolnišnico in bo nadaljeval okrevanje v domači oskrbi.

"Res mi je težko, ko se spomnim, kaj je moral Gregor prestati. Dvakrat sem se med kariero soočil s takšno poškodbo in z zapleti, ki so se pojavili. Ko se spomnim svojega tedanjega psihološkega stanja, še bolj sočustvujem z njim. Po drugi strani pa te takšne zadeve še bolj utrdijo in naredijo močnejšega za prihodnost. Za Sikoškom je neprijetna izkušnja, ko je moral ostati v bolnišnici dlje, kot je bilo predvideno. Veseli me, da je to obdobje za njim in je že doma, v družinskem okolju. Vse, kar sledi, bo zdaj lažje in boljše. Sam meni, da mu manjka časa, a mesec ali dva dodatnega časa za okrevanje ne pomenita ničesar, kar sem mu tudi dejal med obiskom v bolnišnici. Gre za višjo silo. Sikošek igra na položaju, kjer sta predgopoja pogum in vztrajnost. To ima in zagotovo se bo vrnil močnejši, bogatejši za travmatično življenjsko izkušnjo. Kdaj se bo vrnil, v tem trenutku sploh ni pomembno. Kariera mu ne bo ušla, najpomembnejše je, da je dobil boj za svoje zdravje," je povedal Krznar.

Članki iz rubrike