nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
14 20.04.2023 14:32:22

Športni direktor Mure brez dlake na jeziku o tem, ali bo veliki zvezdnik zapustil črno-bele ...

Aleš Cipot
Pogled na lestvico ni obetaven, v Fazaneriji so pričakovali več in boljše, a kljub vsemu niso obupali. Nočejo! Odločeni so storiti vse, da bi si na koncu vendarle zagotovili evropsko vozovnico, hkrati je pogled že usmerjen tudi v prihodnjo sezono. Kadrovskih sprememb bo kar nekaj, o tem ni niti kančka dvoma; v prekmurskem nogometnem hramu delajo osnutke prenovljenega igralskega mozaika.

Navijači so prepričani, da si določeni posamezniki ne zaslužijo še ene priložnosti in da se jim morajo v klubu zahvaliti za sodelovanje, toda o tem je veliko lažje govoriti kot to uresničiti v praksi. Podpisanih pogodb ni mogoče kar tako prekiniti oziroma je to lahko veliko finančno breme. "Nekateri igralci niso uresničili pričakovanj. Mimo tega ne moremo, sicer pa sami krojijo svojo usodo. Sami se izločajo, naša naloga pa je primerno urediti vse potrebno glede morebitnih predčasnih odhodov," dodaja Denis Rajbar. Koliko naj bi jih bilo, ni želel razkriti, prav tako ne tega, koliko novih moči je predvidenih, ampak gotovo lahko pričakujemo vsaj tri, štiri okrepitve.

daku ac
Aleš Cipot

Tudi v napadu; bolj ali manj je namreč jasno, da se bo novim izzivom naproti odpravil Mirlind Daku, ki ima do konca sezone status posojenega igralca Osijeka. "Poleti imamo možnost odkupa pogodbe," je spomnil športni direktor, toda znesek, ki ga bo zahteval hrvaški prvoligaš iz Slavonije, bo najbrž previsok. Oziroma bodo mnogi finančno močnejši klubi lahko ponudili več. "Znesek je določen v odkupni klavzuli," je odvrnil Denis Rajbar. Številka seveda ostaja poslovna skrivnost, a morda lahko vsi, ki prisegajo na črno-belo barvo, vsaj upajo, da odlični kosovski napadalec, ki se kajpada še ni odrekel nazivu strelskega kralja, ne bo zamenjal klubskih barv. "Ni nemogoče, da ostane, vendar vemo, da želi narediti korak naprej v karieri in zaigrati v še kakšni močnejši ligi. Počakajmo do konca sezone, potem se bomo lahko tudi o tem pogovarjali bolj konkretno."

Značke: mirlind-daku, mura

Članki iz rubrike