oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 20.04.2023 09:52:20

Zdaj je odgovorila tudi Olimpija: Primer še ni zaključen, to je jasno sporočilo, da se čutijo ogoljufane!

Domen Jančič
Olimpija in Köln v primeru Čuber Potočnik (za zdaj) nista našla skupnega jezika; na arbitražno sodišče CAS se zdaj obračajo tudi Ljubljančani.

Bilo je sredi lanskega aprila, ko smo se na straneh vašega in našega časopisa razpisali o še enem zmaju, ki je odletel iz ljubljanskega gnezda. Mladi Brestaničan, ki je svoje prve nogometne korake naredil v Krškem, se je v prestolnico preselil sredi poletja leta 2019 in postal kapetan kadetske ekipe. Z zmaji je podpisal tudi svojo prvo profesionalno pogodbo in ponosno razlagal, da je njegova velika želja zaigrati za prvo ekipo Olimpije. Kmalu zatem se je zgodba obrnila povsem v drugo smer. Visokorasli Posavec se je z družino odpravil v Nemčijo, za naslednjo postajo svoje mlade nogometne kariere pa izbral FC Köln, kjer se je začel razvijati v enega največjih upov slovenskega nogometa. Toda nad njegovim razvojem je ves čas visela senca spornega odhoda iz Ljubljane.

Prevrtimo čas v letošnjo pomlad. Vse odkar je Fifa konec marca sporočila svojo odločitev v primeru Jaka Čuber Potočnik, je jasno, da z razsodbo ni zadovoljen nihče. Pravzaprav se zdi, da so kratko potegnile vse vpletene strani. Predvsem veliki up slovenskega nogometa, ki ga je doletela štirimesečna prepoved igranja nogometa. Zadovoljni niso niti pri Olimpiji, ki je iz postopka resda odkorakala kot zmagovalka, a minimalno nadomestilo niti približno ni izpolnilo visokih pričakovanj Ljubljančanov. Ogorčeni pa so, jasno, v Kölnu, kjer so odločitev krovne nogometne organizacije – doletela jih je kazen prepovedi registracije novih igralcev v dveh prestopnih rokih – označili za absurd, za drakonsko kazen, ki je povsem nesmiselna in brez prave podlage.



Vodilni možje nemškega kluba so tako že podali pritožbo na arbitražno razsodišče CAS, predvsem v iskanju vsaj začasne odložitve suspenza, z ostrimi besedami pa je proti Olimpiji nastopil tudi direktor Kölna Christian Keller. V preteklosti so se podobni primeri že reševali s sporazumno rešitvijo obeh strani in prav temu je še pred dvema tednoma vrata odpiral podpredsednik zmajev Christian Dollinger, a skupnega jezika (za zdaj) niso našli. Vodstvo Olimpije se je zato odzvalo s svojo pritožbo.

Fifin tribunal je klubu iz slovenske prestolnice za neupravičeno enostransko prekinitev pogodbe odmeril le 51.750 evrov odškodnine, kar je daleč od zneska, ki so ga pričakovali pri Olimpiji. Ljubljančani so na arbitražno sodišče v Švici že poslali dokumente, v katerih vztrajajo pri prvotni zahtevi; želijo odškodnino v višini 2,5 milijona evrov. Spomnimo: Olimpija trdi, da je v času, ko je obetavni slovenski nogometaš še igral v zeleno-belem dresu, zanj prejela ponudbo zagrebškega Dinama. Ta naj bi znašala natanko poltretji milijon.

Članki iz rubrike