benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
1 19.04.2023 19:14:09

Razkrivamo: To je najnovejša prestopna tarča Maribora! Štajerci želijo v svojih vrstah videti ...

Grega Wernig
Po težavah Gregorja Sikoška so se v Ljudskem vrtu odločili najti novo rešitev skrajno levo v obrambi.

Kot nam je uspelo izvedeti, so pod Kalvarijo že našli idealno tarčo za poletni prestopni rok: Mariborčani si bodo prizadevali, da v naslednjih tednih v svoje vrste privabijo Marka Strajnarja, ki se je v tej sezoni izstrelil v začetno enajsterico Domžalčanov. Še v prejšnji sezoni je mladenič največ igral za mladinsko ekipo rumene družine, pred začetkom nove sezone pa ga je Simon Rožman postavil celo v prvo postavo svojega moštva. In Strajnar se mu je za zaupanje oddolžil na najboljši možni način.

S svojimi borbenimi in hkrati zelo kakovostnimi predstavami je 19-letnik navdušil celo selektorja slovenske izbrane vrste do 21 let Milenka Aćimovića, ki je Strajnarju takoj podelil prvega levega bočnega branilca svoje zasedbe, čeprav ima denimo v mladi reprezentanci prej omenjenega Vida Kodermana. V tej sezoni je imel sicer sin Janeza Strajnarja, nekoč vratarja Domžal, Slovana, Gorice, Primorja in Interblocka, ki je v svoji karieri zbral tudi en nastop za slovensko reprezentanco, nekaj težav s poškodbami. Z eno takšnih se ubada tudi trenutno, tako da je skupno zaigral na 19 prvenstvenih tekmah. Na njih je zabil dva gola, enkrat podal in prejel en rumeni karton.

mark strajnar
alesfevzer.com

Kot rečeno, v Ljudskem vrtu Strajnarja vidijo kot idealno rešitev za levi bok. Iz več razlogov. Prvič, prepričani so, da njegova "svoboda" ne bi smela biti predraga, saj ga pogodba z Domžalčani zavezuje zgolj še za eno sezono, zato bodo imeli rumeni manj manevrskega prostora pri pogajanjih. Denarna komponenta je za Štajerce v tem trenutku seveda ena najbolj ključnih; ni skrivnost, da so finančne zaloge skopnele in da Maribor nima več takšne kupne moči. Drugi razlog, verjetno najpomembnejši, je Strajnarjeva kakovost. V tem trenutku je mladenič eden najobetavnejših nogometašev na tem položaju, nanj je zagotovo pozoren tudi Matjaž Kek, ki ima predvsem na levem boku velike težave. S svojo telesno močjo Strajnar uspe pokrivati hitre krilne veziste nasprotnikov, s svojo nogometno inteligenco odlično začuti, kdaj se lahko vključi v napad. V napadalnem delu sicer ni idealen, a hkrati še zdaleč ni slab. Njegovi predložki so večinoma dokaj kakovostni.

Tretji razlog, da je zdajšnji nogometaš Domžal idealen nakup za Maribor, pa je povezan s pravilnikom prve lige, ki začne veljati z naslednjo sezono in v katerem mora imeti vsaka prvoligaška ekipa v začetni enajsterici vsaj enega nogometaša s pravico nastopa za slovensko mlado reprezentanco. V tem trenutku sta v mariborski začetni enajsterici dva takšna, ki bi ta pogoj izpolnjevala v naslednji sezoni: Žan Vipotnik in Aljaž Antolin. Za prvega je že nekaj časa jasno, da ga v naslednji sezoni ne bomo gledali v Ljudskem vrtu, prav tako bi lahko odšel Antolin. In prihod Marka Strajnarja bi rešil eno Krznarjevo dilemo. Seveda bodo morali vijoličasti za mladega slovenskega reprezentanta plačati določeno odškodnino, toda Marko Šuler je v zadnjih mesecih večkrat poudaril, da z Domžalami odlično sodeluje in da z njihovim športnim direktorjem Senijadom Ibričićem hitro najdeta skupen jezik. Tako je bilo v primeru Arnela Jakupovića pozimi, tako je bilo ob prihodu Andraža Žiniča preteklo poletje. Bo tako tudi v primeru Marka Strajnarja?

Članki iz rubrike