Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2023 18:17:24
Deli članek:

Slovenski derbi odmeva tudi na Hrvaškem! Mikić pojasnil, ali bo Vipotnik prestopil v Dinamo

Drago Wernig - TAKA

Vroč nedeljski obračun, večni derbi med Olimpijo in Mariborom, so pozorno spremljali tudi onkraj reke Kolpe.

Obračun najboljših dveh slovenskih ekip odmeva tudi na Hrvaškem. Če ne zaradi drugega, so vsaj v Zagrebu pozorni na Maribor, ki ga trenira Damir Krznar, njegov pomočnik pa je Mihael Mikić. Slednji je za Sportske novosti skušal pojasniti, kako je slovenski večni derbi videti od blizu.

"Sovraštvo med kluboma je na enaki ravni kot na Hrvaškem. Enako velja za klasično navijaško folkloro, ki spremlja takšne tekme," je nekdanji nogometaš Dinama, ki je igral tudi v Kaiserslaternu, na Reki in na Japonskem, derbija med Dinamom in Hajdukom ter med Olimpijo in Mariborom postavil na isto izhodišče. In seveda tudi komentiral razplet obračuna v Stožicah: "To je bil hud boj, tekma brez tveganja. Dokler smo se držali dogovora, smo bili enakovredni. To je bila tekma, na kateri običajno zmaga ekipa, ki prva doseže zadetek. In tako je tudi bilo. Olimpija je povedla, mi pa smo se hitro predali. Ni mi jasno, zakaj se je to zgodilo, zakaj kar naenkrat takšna malodušnost."

O svoji in Krznarjevi vlogi pri neuspehu v tej sezoni, je Mikić poudaril, da so imeli vijoličasti že 12 točk zaostanka za Olimpijo, ko sta prišla v klub. "Maribor je bil celo na zadnjem, desetem mestu. Do tega derbija smo torej osvojili enako število točk kot Olimpija, vsak po 51. Zdaj smo drugi in imamo dve točki več od Celja ter pet točk več od Kopra. Ob tem smo v polfinalu pokala. Pričakujemo še en obračun z Olimpijo v pokalnem finalu in to je pravzaprav naš glavni cilj."

Krznarjev pomočnik je še pojasnil, da je strokovni štab v Ljudskem vrtu sestavil ogrodje ekipe za naslednjo sezono. "Če bomo osvojili pokal in v prvenstvu končali na drugem mestu, bomo naredili vrhunski posel."

Mikić je dejal, da je z mislimi povsem pri Mariboru, enako velja za Krznarja. Oba sta z Dinamom prekinila pogodbi, torej nista posojena vijoličastim. Pri svojih nekdanjih delodajalcih bosta skušala doseči, da bi Marko Tolić, ki je sicer član Dinama, ostal na posoji v Ljudskem vrtu.

Kaj pa najbolj vroča zadeva - Žan Vipotnik, ki je želja Zagrebčanov? "Nihče se mi ni oglasil. Pred dvema tednoma so se res začeli pogovori med kluboma o prodaji Vipotnika, vendar se mi zdi, da je Maribor postavil previsoko ceno za Dinamo. Še vedno pa sem trdno prepričan, da bi bil ta igralec res dobra okrepitev."