blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Kaj nam je želela sporočiti? Odkrito.si

Nova teorija zarote! Kate nam želi sporočiti, da...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

Ekipa SN
Ekipa SN
12 12.04.2023 08:49:34

Bodo Celjani preprečili, da bi lahko Olimpija naslov proslavljala na večnem derbiju?

Martin Metelko
Troboj za prvaka.

Zmaji so na velikonočni ponedeljek vknjižili šesti poraz v tej sezoni, a pretirane nervoze v taboru Olimpije ni bilo čutiti. Pri zeleno-belih nihče ni bežal od dejstva, da nov neuspeh v Spodnji Šiški pomeni slabšo popotnico za večni derbi, hkrati pa so iskali pozitivne točke; za to sezono je bilo to zadnje gostovanje na Žaku, po porazih se je četa Alberta Riere letos kot po pravilu odzvala z zmagami in zadnji večni derbi, na katerem lahko tudi teoretično zapečatijo naslov, torej paradoksalno ne bi mogel priti ob boljšem trenutku. Ampak ... Zmaji so – tako kot velik del slovenske nogometne javnosti – pozabili, da bitka za naslov (teoretično) še vedno poteka kot troboj, in ne dvoboj.

Celje v tem trenutku za vodilno Olimpijo zaostaja za 15 točk. Če bo četa Romana Pilipčuka v soboto na domači zelenici upravičila vlogo favorita proti sežanskemu Taboru, bo zaostanek vsaj začasno padel na 12 točk in tukaj se načrti zeleno-belega slavja zapletejo. V primeru nedeljske zmage vodilne ekipe prvenstva (ki bi Mariborčane torej dokončno izločila iz boja za naslov) se bo v vlogo glavnega in edinega izzivalca vrnila ekipa iz knežjega mesta. Kako? Razlika med Olimpijo in Celjem bo pet krogov pred koncem znašala pet točk; če znova predpostavimo, da zmaji v zadnjih petih krogih ne bi vknjižili niti točke, Celjani pa bi medtem nanizali pet zmag, bi obe ekipi prvenstvo zaključili pri 69 točkah. Ker ta scenarij vključuje tudi medsebojni obračun v zadnjem krogu sezone in bi Celje to tekmo v našem scenariju dobilo, bi bili grofi boljši tudi v medsebojnih tekmah (dve zmagi, en poraz in remi) in bi se torej veselili naslova državnih prvakov.

Jasno, gre le za teorijo in scenarij, ki se glede na prikazano v tej sezoni – tako Olimpije kot Celja – zdi praktično neizvedljiv. Hkrati je prav ta scenarij dovolj, da bo morala Olimpija v primeru sobotne zmage Celja svoje slavje prestaviti vsaj še za en krog. In da tako želene teoretične potrditve naslova proti Mariboru v tem primeru ne bo. Možnosti za celjsko slavje nad Taborom pa so povsem realne.


VSE O VROČEM DOGAJANJU V TABORU OLIMPIJE SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Značke: celje, maribor, olimpija

Članki iz rubrike