Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2023 00:31:05
Deli članek:

Šok! Nekdanji član Manchestra Cityja in vnuk soigralca Diega Maradone se je odločil, da bo igral za - Rusijo !?!

Profimedia
Benjamin Garre (desno) v akciji s soigralcem Amarjem Rahmanovićem (levo), nekdanjim nogometašem Kopra, Maribora in Celja.

Neverjetna novica prihaja iz Rusije, ki je zaradi vojaške agresije na Ukrajino, ki zdaj traja že dobro leto, izločena izvseh športnih tekmovanj.

Argentinski krilni nogometaš Benajmin Garre, ki je komaj na začetku tega koledarskega leta prestopil v Krila Sovjetov, želi prevzeti rusko državljanstvo in zaigrati za rusko reprezentanco. Novico je potrdil tudi igralčev agent Emilio Champion: "Še vedno zbiramo dokumente. Potrebujemo več časa, da bi izpolnili vsem zahtevam ruske vlade. Verjetno se bo moral Benjamin odreči argentinskemu državljanstvu, če še pridobiti ruski potni list."

Garre je v Rusijo prestopil iz Racinga, odškodnina je znašala 1.700.000 evrov. Svojo nenavadno željo je sprva zaupal direktorju kluba Sergeju Korniljenku, potem je na televiziji Match TV o tem obvestil tudi javnost. "V tej državi bi lahko živel dalj časa. Čeprav sem komaj prišel, se počutim odlično. Želim dobiti rusko državljanstvo in v tej državi živeti zelo dolgo," je dejal.

Benjamin Garre je sicer vnuk precej bolj znanega Oscarja Garreja, ki je bil na svetovnem prvenstvu leta 1986, na katerem je Argentina osvojila naslov prvaka, soigralec legendarnega Diega Maradone. Dvaindvajsetletni Benjamin je kariero začel pri Velezu Sarsfieldu, potem pa leta 2016 podpisal pogodbo z Mancehstrom Cityjem, pri katerem je nastopal v selekcijah U-18 in U-23. Sledila je vrnitev v domovino, k Racingu. Ta ga je posodil Huracanu, januarja pa je pretehtala ponudba Rusov, ki so bili za fanta pripravljeni plačati odškodnino.

Profimedia
Benjaminov dedek Oscar Garre (v sredini) proslavlja zadetek Diega Maradone na tekmi svetovnega prvenstva leta 1986.