elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

slovenija bolgarija Ekipa24.si

Konec čakanja! Slovenija bo danes po 24 letih ...

Aria miha in saša Njena.si

Aria zrasla v lepotico, ob kateri obstane korak

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

rb
rb
0 10.04.2023 08:42:20

Matko Obradović pred spopadom s črno-belimi v Fazaneriji: Smo boljša ekipa, glede sprejema navijačev pa ...

Martin Metelko
Danes ob 17.30 v Fazaneriji tekma Mura – Celje, ki je zelo pomembna za obe ekipi.

Bolj ko se približuje končnica prvenstva, bolj pomembna je vsaka preizkušnja v boju za evropsko vozovnico. Temu primeren je vložek v današnjem velikonočnem obračunu med Muro in Celjem v Fazaneriji. Črno-beli so v položaju, ko so zmage nujno zlo. Spodrsljaji so tako rekoč prepovedani, zlasti proti neposrednim tekmecem. V to skupino spada tudi zasedba iz knežjega mesta, ki je v Stožicah doživela boleč pokalni udarec. Bržčas ni treba posebej poudarjati, da se bodo pri gostih predstavili vsaj trije nekdanji muraši, kar bo gotovo skrbelo za dodatno vznemirljivost.

"Vložek je velik, kar je super, spet bomo imeli publiko na svoji strani. Pričakujem, da bomo energetsko in, kar zadeva taktično disciplino, na ravni tekem proti Mariboru in Olimpiji. Bili smo pravi, kar nas je v ključnih trenutkih nagradilo. Če nisi dovolj agresiven, če pristop ni takšen, kot mora biti, je srečo težko 'sprovocirati'. Morda bo to odločilno tudi tokrat,« je povedal trener črno-belih Dejan Grabić.

Grofi na ravnico prihajajo po bolečem porazu v pokalnem tekmovanju, v Stožicah so garali 120 minut. Vse to bi bržčas utegnilo vplivati tudi na dogajanje v Fazaneriji. "Vsekakor bi lahko, to je psihološki udarec. Niso bili poraženi, a so izgubili. Glede morebitne utrujenosti pa je tako, da imajo Celjani eno od najboljših rotacij v ligi. Vprašanje je, kako se bodo odločili, gotovo pa moramo biti vseh 90 minut energetsko boljši od njih. O tem ni dvoma, a po drugi strani moramo biti pametni, da se bomo v ključnih trenutkih znali ustrezno odzvati," pravi 42-letni strokovnjak, ki zaradi štirih prejetih rumenih kartonov ne more računati na Matica Maruška. Klemen Pucko in Dardan Shabanhaxhaj sta poškodovana, po odsluženi kazni se v ekipo vrača Srđan Kuzmić. 
Grofi po pokalni srhljivki v Stožicah na ravnico prihajajo ranjeni, pomagala ni niti odločnost Matka Obradovića v 120 minutah in nato še posebej pri strelih z bele točke. "To je bila moja najboljša predstava po prihodu v Celje, žal to ni bilo dovolj za zmago. Težko, zelo težko se je sprijazniti, da smo izgubili po izvajanju enajstmetrovk. A čeprav nismo napredovali, smo pokazali, da smo kakovostna ekipa, da se lahko žrtvujemo drug za drugega, da smo disciplinirani in taktično dobri. To mora biti vodilo za naprej," je razmišljal odlični čuvaj mreže.
Nastop na mednarodnem prizorišču si bo zdaj treba zagotoviti v prvenstvu. "Vsaka tekma do konca bo finale. Vemo, da nas čaka težko delo, toda naredili bomo vse, da bi Evropo pripeljali v Celje," poudarja Matko Obradović. V njegovih mislih je zdaj kakopak zgolj in samo spopad s Prekmurci. "Mislim, da je kakovost na naši strani, da smo boljša ekipa, ampak vemo, kaj pomeni gostovanje v Murski Soboti. Navijači so fanatični, oni dajo domači ekipi dodaten impulz. Pred nami je zahtevna naloga," je prepričan nekdanji ljubljenec navijačev črno-belih. Takšen status imajo tudi Nino Kouter, Žan Karničnik in Luka Bobičanec, kar spopadu v prekmurskem nogometnem hramu daje dodatno razsežnost. Da medžimurski virtuoz zaradi preglavic z gležnjem bržčas ne bo mogel nastopiti, tega spoznanja ne spreminja, mnogi pa se sprašujejo, kako jih bodo domači privrženci sprejeli? Matko Obradović žvižgov ne pričakuje. "Ne, zakaj? Ni razloga. Mislim, da sem Muri dal veliko, Mura je veliko dala meni."

Članki iz rubrike