Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2023 18:44:00
Deli članek:

Uff, kakšna številka?! Tole je višina odpravnine, ki jo mora Dinamo plačati Anteju Čačiću

Profimedia

Ljubitelji slovenskega nogometa se večkrat sprašujejo, kakšen denar se vrti v domačih klubih in v klubih iz soseščine.

Zdaj je v javnost prišla vsota, ki jo mora Dinamo plačati trenerju Anteju Čačiću, ki je zaradi niza slabih rezultatov v zagrebškem klubu ta teden dobil nogo.


Na njegovo mesto je prišel Igor Bišćan. Nekdanji strateg Olimpije, s katero je osvojil dvojno krono, je nazadnje delal kot selektor hrvaške reprezentance U21, na novem delovnem mestu pa že vknjižil prvo zmago. Po zgolj enem skupnem treningu je v soboto z 2:1 slavil nad Lokomotivo.

V klubu so seveda zadovoljni, da jim je uspelo dobiti Bišćana, še večje zadovoljstvo pa prinaša prej omenjena zmaga. Toda na drugi strani se morajo v klubu ubadati tudi z manj prijetnimi stvarmi. In ena teh je višina odpravnine, ki po pogodbi pripada bivšemu trenerju Čačiću, ki je z Dinamom osvojil naslov državnega prvaka, hrvaški superpokal in ekipo popeljal v ligo prvakov. Za predčasno prekinitev pogodbe pa mu pripada kar 1,7 milijona evrov, toliko bi namreč zaslužil do njenega izteka.

V klubu sicer upajo, da jim bo uspelo Čačića prepričati, da nekoliko zniža vsoto, toda iz Hrvaške prihajajo informacije, da za zdaj ni videti, da bodo pri tem uspešni.