kamera Svet24.si

Žena zasačila profesorja v objemu študentke

tutan lenard Svet24.si

FOTO: To je najbrž edini slovenski par, ki živi ...

BITENC Necenzurirano

Bešič Loredan in Bitenc skupaj proti Breclju

boris tomasic protest pl1 Reporter.si

Razvpiti Tomašič spet hujskal na srečanju ...

žan vipotnik maribor mm Ekipa24.si

Maribor je našel naslednika Žana Vipotnika? ...

Kraljica pin-upov iz 50 Odkrito.si

Srhljiva zgodba kraljice pin-upa

roglic Ekipa24.si

Zanimivo razkritje! Zdaj je jasno, kaj je Roglič ...

ue
ue
5 04.03.2023 13:36:15

Odziv NZS na zadnje dogodke v Domžalah! Po incidentu na parkirišču tole sporočilo!

alesfevzer.com
Noogmetna zveza Slovenije se je odzvala na incident v Domžalah.

Poročali smo že o hudem navijaškem incidentu, ki se je zgodil po  tekmi slovenskega državnega prvenstva med Radomljami in Taborom prejšnjo soboto pred stadionom v Domžalah. Nanj so se najprej s sporočilom odzvali pri klubu iz Radomelj, zdaj pa je svoj odziv objavila še Nogometna zveza Slovenije. Objavljamo ga v celoti:

Spoštovani,

S strani NK Kalcer Radomlje smo bili obveščeni o napadu na člane njihove navijaške skupine Mlinarji. Dogodek se je zgodil po zadnji domači tekmi na parkirišču, ko so se navijači že vračali domov. V incidentu je prišlo do hujših poškodb nekaterih domačih navijačev.

Na Nogometni zvezi dogodek v Domžalah iskreno obžalujemo in najostreje obsojamo. Tudi sami zbiramo informacije, s katerimi bi lahko pomagali pri uradnem postopku in verjamemo, da bodo organi pregona prišli na sled peščici, ki s svojimi ekscesi meče slabo luč tako na nogomet, kot na šport kot tak. Bistvo športa in fer pleja je namreč popolnoma nasprotno kot to, kar zamaskirani nasilneži sporočajo z napadom na miroljubne, organizirane navijače enega naših klubov.

Navijačem Radomelj, ki so v napadu utrpeli poškodbe in druge posledice, želimo čim hitrejše in popolno okrevanje, ter da jim zavržni incident ne bi vzel ljubezni in volje do obiskovanja tekem svojega kluba.

Nogometna zveza Slovenije tudi sicer najostreje obsoja vse oblike nasilja in diskriminacije. Z našimi aktivnostmi in v sodelovanju s klubi pa se bomo še naprej trudili in zagotavljali, da bodo nogometne tekme ostale dogodki, kamor bomo brez obotavljanja in strahu pripeljali tudi naše najmlajše. Tudi v primeru napada na navijače Radomelj gre za izredni dogodek, ki se je po vrhu vsega zgodil zunaj stadiona in območja, ki ga sicer varujejo varnostne službe.

Ob tem, ko se prvenstvo preveša v zadnji del in se napetost ob športnem boju stopnjuje, pa apeliramo na vse - tako na klube, kot nogometaše, sodnike, funkcionarje in navijače, da naj ta tekmovalnost ostane v zdravem, športnem duhu na igriščih, medtem ko lahko izven igrišč ohranimo medsebojno spoštovanje.

Članki iz rubrike