Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
1 04.03.2023 09:46:57

Uefa udarila po Olimpiji! Visoka finančna kazen takoj, sledi izključitev iz evropskih tekmovanj!

alesfevzer.com
Težave za Olimpijo se nadaljujejo.

Po odobritvi novih predpisov Uefe o licenciranju klubov in finančni vzdržnosti aprila lani, so bile zahteve glede solventnosti okrepljene in klubi, ki sodelujejo v tekmovanjih pod okriljem Uefe, so bili v tej sezoni že trikrat ocenjeni: julija in oktobra lani ter januarja letos.
Zaradi ponovitve neizpolnjevanja zahtev in/ali zapadlih obveznosti za več kot 90 dni, je bila izrečena izključitev iz evropskih tekmovanj za naslednje tri sezone naslednjim klubom: Aris (Grčija), Astana (Kazahstan), Borac Banjaluka (BiH), Cluj (Romunija), Floriana (Malta), Konyaspor (Turčija), Kyzyl-Zhar Petropavlosk (Kazahstan), Osijek (Hrvaška), Rijeka (Hrvaška), Valmiera (Latvija), Olimpija (Slovenija).


Kazen za vse še ni dokončna, saj je Uefa šestim klubom začasno odložila izključitev; Osijeku in Cluju za dve leti in bo uveljavljena le, če tudi v naslednjih dveh sezonah ne bosta izpolnjevala finančnih obveznosti, med četverico, za katero enako velja za obdobje ene sezone (2023/24), pa je ob Arisu, Astani in Rijeki tudi Olimpija.

Se pa pri zeleno-belih ne bodo mogli izogniti finančni kazni, ki jih je prav tako doletela zaradi zapadlih finančnih obveznosti v letošnji sezoni. V blagajno Uefe bodo morali prispevati kar 100.000 evrov, so zapisali na spletni strani krovne evropske nogometne organizacije.

Značke: olimpija, uefa

Članki iz rubrike