Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.02.2023 19:40:20
Deli članek:

Kdo je bil na tekmi med Koprom in Mariborom oškodovan? Skomina dvignil ogromno prahu ...

Martin Metelko

Damir Skomina je podal svoje videnje spornih dogodkov na tekmi med Koprom in Mariborom.

Najstrožja kazen za Maribor v prvem polčasu po prekršku Omara Correie nad Josipom Iličićem, ki je zaradi protestov potem dobil tudi rumeni karton? Pravilno dosojena najstrožja kazen za Koper po prekršku Božića nad Kodermanom? Ali še tik pred tem prekršek Osujina nad Martinom Milcem? In pa padec Rudija Požega Vancaša v kazenskem prostoru Maribora v sodnikovem dodatku, enajstmetrovka da ali ne? 

V oddaji Pod prečko na Sportklubu je sicer nekoč odlični slovenski sodnik Damir Skomina potrdil, da je Obrenović pravilno Iličiću za protestiranje pokazal rumeni karton, a hkrati dejal, da je Correia storil prekršek nad Iličićem. "Za prekršek nedvomno gre. Correia je imel to smolo, da je odbitek žoge pretvori v predložek za Iličića. Žal pa nimamo dovolj posnetkov, da bi videli, kje se prekršek konča. Če gre samo za prekršek izven kazenskega prostora, se VAR ne more vključiti, čeprav meni deluje, da je šlo za kazenski udarec. A trdnih dokazov za to nimamo in VAR tukaj ne sme posredovati. V Sloveniji je premalo kamer, da bi lahko to dokazali. Šlo je za prekršek in rumen karton Francoza, ker je prekinil obetavno akcijo, zdaj, ali je to prekršek za enajstmetrovka ali ne, nimamo dokazov," je dejal Skomina.

Slednji je pokomentiral tudi preostali dve sporni situaciji na tekmi Koper – Maribor. Najstrožjo kazen za Primorce, kjer se VAR po njegovem mnenju ne bi smel oglasiti. In padec Rudija Požega Vancaša v sodnikovem dodatku, ko se VAR ni oglasil, a bi se moral. "Kakšen z milejšim kriterijem bi piskal oboje (tako prekršek Božića nad Kodermanom kot prekšek Osujija nad Milcem tik pred enajstmetrovko op. p.), Obrenović ni nobenega, a ne vidim razloga, zakaj se je tukaj oglasil VAR. Ponovimo, VAR se oglasi le takrat, ko je nekaj očitnega in jasnega, tukaj ne vidim ne eno, ne drugo," je dejal o najstrožji kazni za Koper.

O nedosojeni enajstmetrovki za Primorce pa pristavil: "Od vseh zadev mi je ta najbolj sporna. Če kdaj, bi se moral VAR oglasiti tukaj, veliko prej, kot pri domnevnem prekršku nad Kodermanom. Obrenović je opravil svoje delo tako, kot se od njega pričakuje. V svojem kriteriju je ocenil, da so bili stiki igralcev premalo za prekršek, a ko vse vmeša VAR, je tako, kot da bi ti nekdo postavil pištolo na čelo. VAR svojega dela ni opravil tako, kot bi ga moral, oglasil se je v trenutku, ko se ne bi smel, in ostal tiho, ko bi moral posredovati. Izgubilo se je tri, štiri minute, kar ni dobro za potek tekem, k sreči Koper ni zadel enajstmetrovke. Zakaj sem rekel k sreči, zato ker situacija nikakor ni bila čista. Sreča za nogomet, da Koper ni zadel."