Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
14.02.2023 12:00:12
Deli članek:

Danes in za vedno! Mamić šokiral s svojo odločitvijo, smrt Ćira mu je dala pošteno misliti, nato pa ...

Profimedia

Zdravko Mamić, ki se je pred hrvaško roko pravice zatekel v sosednjo Bosno in Hercegovino, je znova presenetil. Tokrat z napovedjo, da se dokončno in nepreklicno umika iz nogometa. Danes in za vedno.

Nekdanji (?) alfa in omega zagrebškega Dinama je v intervjuju za Glas Srpske zatrdil, da je dvignil roke od nogometa in ljubljenega Dinama. Ter od Hrvaške, kamor se ne namerava vrniti.

Puško je vrgel v koruzo. Pravi, da nima več ne moči ne želje po boju. Da ni jezen na nikogar, da vsem odpušča in da se ne želi več bojevati. Dodaja, da je bila smrt Ćira Blaževića zanj jasen signal, naj upočasni in se osredotoči nase. "S tem intervjujem se poslavljam od Dinama in hrvaškega nogometa. Če ne bi umrl Ćiro Blažević, bi zdaj že imel tiskovno konferenco in se uradno poslovil. Čustveno se Dinamu nikoli ne bom odpovedal, to je moje življenje, kar zadeva moje delo in sodelovanje v kakršnihkoli vodstvenih strukturah, pa je to zdaj absolutna preteklost. Ne le, da se ne bom več ukvarjal z Dinamom, ampak to velja za nogomet nasploh. Zdaj bom samo še navaden navijač. Sem v jeseni življenja. Ćirova smrt me je v življenju najbolj pretresla. Čeprav mi je umrl tudi oče, mislim, da so ti zadnji dnevi name pustili največji vtis. Nekatere stvari, ki jih do zdaj nisem dobro razumel, sem po Ćirovi smrti dojel in moje slovo od nogometa je dokončno," je v intervjuju povedal nekdanji dolgoletni maksimirski šerif, ki je iz Dinama, naj ga imate radi ali ne, napravil najuspešnejši nogometni klub na hribovitem Balkanu.