tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

nu
nu
1 14.02.2023 08:45:53

Trener se pod tremi milijoni ne bi pogovarjal, športni direktor pa! Koliko je vreden vse bolj vroči Vipotnik?!

Kjer je končal jeseni, je začel spomladi. Žan Vipotnik je v zadnjih treh jesenskih krogih zabil kar sedem golov, v prvem spomladanskem pa sicer zgolj enega, a zlata vrednega. Za minimalno zmago vijoličastih nad Koprom. Po podaji Martina Milca se je odzval v slogu najboljših napadalcev največjih svetovnih klubov. Odličen sprejem, nato pa hiter, neverjetno natančen udarec, ob katerem je bil vratar Primorcev Adnan Golubović povsem brez moči.

Bil je to gol v slogu Karima Benzemaja, Roberta Lewandowskega, Erlinga Haalanda. Brez kančka pretiravanja. Žan Vipotnik je bil po podaji Martina Milca v težkem položaju; nič ni kazalo na to, da bi sploh lahko ogrozil vrata Kopra, kaj šele, da bi dosegel zadetek, toda njegov sprejem in zaključek sta bila tako dobra, da so se mu soigralci poklonili že med srečanjem – od kapetana Martina Milca do prvega zvezdnika Josipa Iličića. Vsi po vrsti so sneli klobuk pred mladim soigralcem, za katerega se v tem trenutku zdi, da preprosto ne more nehati zadevati.

S svojim enajstim golom v prvenstvu se je na vrhu lestvice strelcev izenačil z Mirlindom Dakujem, vodilnim po jesenskem delu sezone, le da je mladi slovenski reprezentant za to potreboval občutno manj minut. Vipotnik 933 minut, Daku 1629 minut. "Lahko ste videli, da je Vipotnik še dvakrat ali trikrat v istem manevru šel v globino in iskal žogo. Dvakrat jo je dobil, enkrat je bil njegov strel blokiran, drugič mu je žoga nekoliko pobegnila. A imamo igralce, ki znajo najti to globino – Iličić, Tolić, Kronaveter. Gre za enega od segmentov, kjer imamo enostavne rešitve. Seveda za to potrebujete igralca z zelo dobrim občutkom za tajming in Vipotnik ga zagotovo ima," je po tekmi o golu Vipotnika razpredal Damir Krznar.

Časi so drugačni


Z vsako naslednjo dobro tekmo zanimanje za Vipija, kot ga kličejo v Ljudskem vrtu, narašča. V tem trenutku je zagotovo glavni mariborski prodajni artikel. Mlad reprezentant, najboljši strelec lige, hkrati pa nekdo, ki je rušil rekorde v mlajših selekcijah. Skratka, Žan Vipotnik dobi kljukico pri pravzaprav vsaki alineji, ki jih imajo zapisane skavti velikih evropskih klubov.

Pred začetkom drugega dela sezone je športni direktor vijoličastih Marko Šuler sicer namignil, da bi mariborski mladenič še pred koncem prestopnega roka, ki se v Sloveniji konča jutri, lahko zapustil mariborski tabor. "Za zdaj ostaja, če pa se z njim kaj zgodi, bomo morda iskali še enega napadalca. Uradne ponudbe so, ampak jaz jih trenutno ne bi sprejel. Bomo videli, nekaj časa je še, zanimanja zanj je kar veliko. Vse je mogoče, bomo videli," je ob predstavitvi Arnela Jakupovića povedal Šuler in na to, kakšno ponudbo bi sprejel, odvrnil: "Primerno njegovemu dosedanjemu prispevku in predvsem temu, kar še lahko doseže. Bomo videli. Časi so drugačni, Evropa je malce na tankem z denarjem. Odškodnine, kakršne so bile pred dvema letoma, lahko zdaj deliš z dve. To je realnost. Rekordne zneske bomo težko dosegali, tudi poleti. Korona je naredila svoje. Ampak kljub temu smo blizu vsotam, ki jim ne moreš brezkompromisno reči ne. Bomo videli." Dodal je še, da ima Maribor za Vipotnika na mizi približno takšno ponudbo, kot naj bi jo po besedah direktorja Olimpije Igorja Barišića zeleno-beli zavrnili za Matevža Vidovška ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, vipotnik

Članki iz rubrike