stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
0 15.11.2022 09:42:32

So morali policisti pred tekmo Mura – Gorica uporabiti solzivec? Tukaj je odgovor ...

Aleš Cipot
Nedeljsko dogajanje v Murski Soboti je bilo precej vroče.

Poročali smo že, da so možje postave pred dvobojem črno-belih in štirikratnih prvakov preprečili spopad navijaških skupin obeh klubov, zdaj je znanih več podrobnosti nedeljskega dogajanja. Pomurski policisti so po besedah njihove tiskovne predstavnice Suzane Rauš tekmo med Muro in Gorico ocenili kot dogodek srednje velikega tveganja, zato je bila na varovanje poslana tudi Posebna policijska enota Policijske uprave Murska Sobota. Pripadniki gostujoče navijaške skupine Terror Boys, bilo jih je okoli 25, so v Mursko Soboto prispeli že več ur pred tekmo, po naših informacijah z namenom izzvati nerede z domačo navijaško skupino Black Gringos, ki se je okoli 14.30 začela zbirati na Trgu zmage.

"Policisti smo spremljali prihod navijaške skupine in v Murski Soboti zaznali organizirano gostujočo navijaško skupino v okolici BTC-ja že nekaj ur pred začetkom prireditve. Pospremljeni so bili v bližino stadiona in nato na prireditev. Javni red in mir je kršila domača navijaška skupina, ki je med tekmo prižgala več pirotehničnih izdelkov in v enem primeru začela tudi metati kamenje proti gostujočim navijačem. V zvezi s tem smo ugotovili dva kršitelja določil Zakona o javnih zbiranjih in jima na kraju izdali plačilne naloge. V skladu z določili Zakona o nalogah in pooblastilih policije jima je bila odrejena prepoved udeležbe na športni prireditvi za obdobje dveh let," je za Vestnik.si povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš

Policisti so uspešno preprečili stik obeh skupin, gostujoče navijače pa zadržali na parkirnem prostoru BTC-ja v Murski Soboti, nato pa so jih pred začetkom tekme pospremili do Kopališke ulice in stadiona. Vmes so se domači navijači s Trga zmage in parka odpravili v Fazanerijo, kjer pa kljub poostrenemu policijskemu nadzoru ni veliko manjkalo, da bi v okolici stadiona prišlo do spopada Black Gringosov in Terror Boysov. Policisti Posebne policijske enote, ki so posebej izurjeni za obvladovanje množic in vzpostavljanja reda na množičnih prireditvah, so bili pripravljeni in preprečili hujši incident. Pred tekmo so zaokrožile govorice, da bodo gostujočo ekipo prišli podpreti tudi pripadniki Gorgon, organiziranih navijačev lendavske Nafte, s katerimi skupina Black Gringos prav tako nima dobrih odnosov, naposled se to ni zgodilo.

Tekma je minila brez navijaških incidentov, če odštejemo sprožitev pirotehničnih izdelkov domače navijaške skupine v 30. minuti prvega polčasa. V pričakovanju zadnje preizkušnje 17. kroga in med njo je bilo sicer nemogoče preslišati namigovanja, da so morali policisti za umiritev navijaških strasti uporabiti solzivec, vendar je to njihova tiskovna predstavnica v odgovoru za Vestnik.si zanikala.

Članki iz rubrike