Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 14.11.2022 17:01:06

Uf, kako je vroč! Nekdanji veliki up Maribora blesti med švicarsko elito (video)

Profimedia
Veselil se je sedmega in osmega gola.

Bil je veliki up Maribora, nato mu je uspel odmeven prestop v Romo, vendar v italijanskem velikanu iz večnega mesta priložnosti na veliki sceni ni dočakal. Zdaj Žan Celar blesti na švicarskem prvoligaškem prizorišču v dresu Lugana. V zadnjem prvenstvenem krogu je bil 23-letni napadalec mož odločitve ob domači zmagi svoje ekipe s 3:1 nad Winterthurjem, takšen scenarij pa je napovedal že zelo zgodaj; v uvodnih 15 minutah je namreč dvakrat zatresel mrežo tekmecev. Sredi prvega dela je Matteo Di Giusto goste vrnil med žive, za končni izid je v izdihljajih dvoboja poskrbel Mohamed El Amine Amoura.

Občasni izbranec selektorja Matjaža Keka je igral do 77. minute, veselil pa se je sedmega in osmega gola v dozdajšnjem delu prvenstva, kar ga ob dveh podajah uvršča na drugo mesto lestvice strelcev. Večkrat je bil uspešen le član prepričljivo vodilnega Young Boysa Jean-Pierre Nsame, ki je na 15 preizkušnjah v polno zadel devetkrat; slovenski napadalec je zbral 13 nastopov.
Lugano je po sedmi zmagi na 16 tekmah na četrtem mestu lestvice. Za vrhom zaostaja že za 12 točk, a ima zato drugouvrščeni Servette le dve točki naskoka, tretji St. Gallen ima eno več.

Članki iz rubrike