evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 15.11.2022 06:30:27

Vidovšek prvič spoznal idola Oblaka, ob tem pa razkril: To je pozitivno zame. Tako grem lahko ...

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju začela priprave na zadnji prijateljski tekmi v letu 2022. V četrtek se bo v Cluju merila z Romunijo, v nedeljo pa v Stožicah s Črno goro. S seznama je zaradi poškodbe odpadel vratar Vid Belec, a je selektor Matjaž Kek že na začetku poklical štiri vratarje, tudi novinca Matevža Vidovška.

"Občutki so super. To je priznanje zame in za vse v klubu," je uvodoma na Brdu dejal vratar Olimpije Vidovšek, ki v domači ligi navdušuje s svojimi igrami in ima velike zasluge za to, da zeleno-beli pred reprezentančno akcijo prepričljivo vodijo na lestvici.

Zdaj ga v konkurenci Igorja Vekića in Jana Oblaka čaka dokazovanje selektorju. Ob prvem treningu treningu v Kranju slovenske nogometaše pred odhodom v Romunijo čakata še dva na Brdu pri Kranju.



"Poskusil bom pokazati, da selektor lahko računa name. Mislim, da vsi, ki smo tukaj, smo zato, ker lahko pomagamo reprezentanci. Igranje zanjo pa je tako ali tako cilj vsakogar," je še povedal Vidovšek, ki je v ponedeljek tudi prvič spoznal Oblaka.

"To je samo pozitivno zame. Tako grem lahko na višjo raven, na kakovostnejše treninge. Vsekakor nekaj dobrega. Vsi vemo, kdo in kaj je Jan Oblak v nogometnem svetu, v našem vratarskem okolju pa je ta njegov status seveda še toliko bolj izrazit. Ponosen sem, da sem zdaj njegov soigralec, in veselim se vsega, kar me z njim čaka v reprezentanci," je dodal mladi vratar Olimpije.

Značke: vidovšek, slovenija

Članki iz rubrike