škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
1 09.11.2022 10:58:33

Krznar na svoj način odgovoril Zahoviću: Model igre? Kronaveter, Tolić in Milec? Tako je ...

Damir Krznar je na novinarski konferenci pred pokalno tekmo s Krko odgovoril Zlatku Zahoviću.

Čeprav je bila novinarska konferenca v prvi vrsti namenjena pokalnemu dvoboju, je Krznar moral odgovarjati tudi na vprašanja o Zlatku Zahoviću. Slednji je v oddaji Pod prečko med drugim opozoril, da Maribor trenutno nima konsistentnega modela, trdnega sistema igre. Dodal je, da Marko Tolić in Rok Kronaveter ne moreta igrati skupaj, ter izpostavil Martina Milca in Kronavetra, češ da napačno razumeta vodstveno vlogo, vlogo liderja.

"Moj model je 4-2-3-1 oziroma 4-3-3. Povedal sem že, iz katerih razlogov smo ga zamenjali v treh, štirih, petih tekmah: ker nismo imeli igralcev za igranje v tej formaciji. Zdaj se je razširil kader in vztrajali bomo v tem sistemu," je na prvo Zahovićevo opazko odgovoril Krznar.



"Lahko igrata skupaj, toda to so res skrajni ukrepi; govorim seveda o položaju krilnega vezista in centralne polšpice. Razumem, kaj je Zlatko želel reči. Tolić in Kronaveter kot dve polšpici oziroma kot dva sprednja vezista jemljeta prostor drug drugemu. Priznavam, da v določenih delih to ni delovalo v sistemu 3-4-2-1. So pa bili tudi trenutki, ko sta dobro sodelovala. V situaciji, v kateri smo zdaj, ob tej širini kadra, ni potrebe po tem, da bi ju dajali skupaj, čeprav se lahko tako Tolić kot Kronaveter znajdeta tudi na položaju desnega ali levega krila in potem prihajata noter. Ne morem reči, da ne bosta nikoli igrala skupaj, vendar se strinjam z Zlatkom, da takšna dva igralca okrog sebe potrebujeta prostor. Saj ko jima daš sekundo časa, lahko podata tisto zadnjo žogo," je izrazil svoje mnenje v zvezi s skupnim igranjem Tolića in Kronavetra.

Za konec je spregovoril tudi o svojih kapetanih. "Kronavetru se je že na začetku tekme z Domžalami zgodila situacija, po kateri se ni mogel umiriti. Bil je živčen. Po tekmi sva opravila zelo resen sestanek. Pojasnil sem mu, da se takšne stvari (prejet rdeči karton, op. p.) ne smejo dogajati. Po drugi strani sem mu dal vedeti, da razumem, da je samo človek. Če gledamo tako, sem tudi jaz ekipo pustil na cedilu v Ljubljani, saj sem pred tem prejel drugi rumeni karton in sem moral derbi gledati s tribune. Sledijo posledice, vendar to ne pomeni, da smo postali sovražniki. Nekatere stvari moramo preprosto pozabiti, iti dalje. Ta problem smo rešili. Kar pa zadeva Milca, sem že pred tekmo z Muro rekel, da v razmerah, ko povežeš tri zaporedne poraze, ne cvetijo rože. In zagotovo obstajajo trenutki, ki jih moraš pogasiti. Včasih jih lahko z vodo, včasih se moraš gašenja lotiti malce bolj resno. Preživeli smo travmatične dni, upam, da se ne bodo ponovili. Ko se ladja potaplja ali ko se sam potapljaš in začneš noro mahati z rokami, toneš še globje. Treba je umiriti dogajanje in počasi izvleči stvari. Verjamem, da smo jih izvlekli. Čeprav je krivulja zdaj pozitivna, se ne smemo sprostiti, vsi moramo biti na svojem maksimumu, da nadaljujemo na valu dveh dobrih tekem proti Celju in Muri. Ne smemo pa preskočiti niti pokalne tekme, ki nam zelo veliko pomeni, zato smo nanjo popolnoma osredotočeni," je zaključil Krznar.

Članki iz rubrike