Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 09.11.2022 09:09:43

Kaj pa tole? Slovenski prvoligaš odgovoril nižjeligašu: Popust? Ne bo šlo, lahko pa …

Nikola Miljković
Šestnajstina finala Pokala Pivovarna Union.

Domžalčani so se pričakovano uvrstili med 16 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju. Na Hotizi so se predstavili v podobi, v kakršni se mora prvoligaš na tovrstnih preizkušnjah – bili so resni in vlogo favorita upravičili z visoko zmago. Da ob Kamniški Bistrici niso ničesar želeli prepustiti naključju, je razkrivalo že to, da so se v Prekmurje odpravili dan prej, na igrišču so se odzvali temu primerno. Že v sedmi minuti so načeli mrežo pomurskega ligaša in kmalu razblinili dvome o zmagovalcu. Do odhoda na odmor so zadeli še trikrat, prav tako kot v nadaljevanju. A tudi gostitelji, ki bodo spomladansko nadaljevanje v pomurski ligi dočakali na vrhu lestvice brez poraza, razlogov za nezadovoljstvo niso imeli. Da so merili moči s profesionalci, je bila za varovance Jožeta Hozjana prav gotovo čudovita izkušnja, iz tega dvoboja bodo nedvomno znali izvleči tudi kakšna koristna spoznanja.
Na Ravnah na Koroškem prav tako ni bilo presenečenja. Fužinar je v obračunu s Cvenom v prve pol ure zadel trikrat in vse je bilo kristalno jasno, ampak igralci Cvena, ki tekmujejo v petem kakovostnem razredu, s klopi pa jih vodi trenerka Nuša Lašič, se niso hoteli vdati v usodo. Zaslužijo si vse pohvale za vztrajnost, za katero so bili v 74. minuti nagrajeni s častnim golom, pokalno gostovanje bo v klubski zgodovini nedvomno imelo posebno mesto.

Nadvse razburljivo je bilo v drugoligaškem obračunu med Nafto in Triglavom v Lendavi. Po 90 minutah ni bilo zmagovalca, v dodatne pol ure igre je vsaka ekipa zadela po enkrat. V 111. minuti je Matic Kopač poskrbel za vodstvo Gorenjcev in zdelo se je, da se bodo veselili napredovanja, a je v 119. minuti Bence Szabo z bele točke poskrbel za izenačenje in o potniku med 16 najboljših ekip odločale enajstmetrovke, uspešnejši so bili gostitelji.

V sredo je na sporedu naslednjih devet tekem, preostale tri bodo v četrtek, med njimi tudi dvoboj Kopra in Cirkulan, ki so v zadnjem krogu 3. SNL – vzhod na svojem igrišču pred 350 gledalci z 1:0 ugnali Zavrč. Gostovanje na Bonifiki bo za tretjeligaša kakopak nekaj posebnega, zato pač ni presenečenje, da se bo z Damjanom Vogrincem in njegovimi fanti v Slovensko Istro odpravilo kar nekaj navijačev. In iz kluba so se na naslov aktualnih pokalnih prvakov obrnili s prošnjo, ali bi jim lahko pri nakupu vstopnic omogočili količinski popust oziroma nekoliko nižjo cene od redne, ki je 10 evrov. "Ne bo šlo," je bil prvi odziv predsednika kluba, ko je bil seznanjen s željo nogometnih zanesenjakov iz kraja z okrog 450 prebivalci, ampak kmalu je sledilo pojasnilo. "Lahko pa dobijo vse vstopnice zastonj," je pristavil Ante Guberac. "Naj pridejo v čim večjem številu. So dobrodošli. Veselimo se njihovega obiska. Ni veliko, a vsaj to lahko naredimo za manjše klube, mar ne?" je povedal prvi mož kanarčkov. Lepa gesta, ni kaj …

Izidi:

Fužinar - Cven 4:1 (3:0)
Hotiza - Domžale 0:7 (0:4)
Nafta - Triglav 6:5 (1:1, 0:0, 0:0)

Sreda:
13.30 Rogaška - Odranci
13.30 Idrija - Aluminij
13.30 Primorje - Zagorje
13.30 Bravo - Britof
13.30 Videm - Dob
13.30 Zavrč - Serdica
17.00 Celje - Mura
18.00 Olimpija - Ljutomer
20.15 Maribor - Krka

Četrtek:
13.30 Tabor - Šenčur
17.00 Rudar Velenje – Dobrovce

20.00 Koper - Cirkulane

Prestavljeno:

Radenska Slatina - Bistrica

Članki iz rubrike